Лондонският панаир на книгата се открива днес и ще продължи

...
Лондонският панаир на книгата се открива днес и ще продължи
Коментари Харесай

За първи път: България с щанд на Лондонския панаир на книгата

Лондонският панаир на книгата се открива през днешния ден и ще продължи до 14 март, оповестява уеб сайтът на интернационалното ревю.

„ Днес се открива първият български щанд на Лондонския панаир на книгата от 14:30 ч., ще бъдем там с Анджела и Роузи Голдсмит. Български писатели и издатели ще участват “, написа писателят Георги Господинов на фейсбук страницата си.

Българският щанд е с номер 2C20 и се обитава на втория етаж в зала „ Олимпия “ в лондонския квартал Кенсингтън. Той разполага с 20 кв. м, където представителите на българската литература да провеждат своите бизнес срещи и да основават бизнес контакти.

Най-после ще има българско присъединяване и дом на българската литература на втория най-съществен професионален панаир на книгата в света, написа на профила си в обществената мрежа по-рано Светлозар Желев, шеф на Националния център за книгата към Националния замък на културата.

Той разгласи, че българската литература ще бъде „ уместно “ показана в Лондон от носителите на интернационалната премия „ Букър “ Георги Господинов и Анджела Родел, от други писатели и от каталозите на британски език, които в Националния център за книгата се изготвят годишно, с финансовата поддръжка на Министерството на културата.  Вечерта Анджела Родел ще показа превода на британски на книгата „ Случаят Джем “ от Вера Мутафчиева в Българския културен институт.

Утре най-старата лондонска книжарница „ Хачардс “ (Hatchards) на площад „ Пикадили “ ще е хазаин на литературно събитие с присъединяване на Георги Господинов. Там българският писател ще показа своите творби „ Физика на тъгата “ и „ Контрабандист на истории “.

Лондонският панаир на книгата (London Book Fair, LBF) е огромен търговски панаир за книгоиздателства, който се организира годишно от 1971 година, нормално през април в Лондон. LBF е световен пазар за договаряния за права, продажба и разпространяване на наличие в печатни, аудио, телевизионни, кино и цифрови канали, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР