Лондонският Арсенал трябваше да мине през изпълнение на дузпи, за

...
Лондонският Арсенал трябваше да мине през изпълнение на дузпи, за
Коментари Харесай

Артета: Потрудихме се дост, за да намерим вълшебния момент в края

Лондонският Арсенал трябваше да мине през осъществяване на дузпи, с цел да в профил Порто и да стигне до четвъртфинал в Шампионската лига за първи път от 2010-а година насам. Двата мача приключиха по 1:0 за отбора-домакин и това наложи продължения, които в Лондон не дадоха резултат. При дузпите обаче португалците пропуснаха два пъти и това изстреля Арсенал напред.

" Много се веселя! Изминаха 14 години без присъединяване в топ 8 в Шампионската лига, а това е доста огромен период неявяване за подобен клуб, какъвто е Арсенал. Това демонстрира и какъв брой мъчно ни беше. Наложи се да се потрудим много, с цел да намерим вълшебния миг в края. Всички се старахме да изтръгнем успеха и най-после ни се получи, радва се испанският управител на артилеристите Микел Артета.

" Толкова благополучен ", сподели очевидно очарован Артета. Смятам, че демонстрирахме зрялост и самообладание. Работихме толкоз интензивно и доста хора взеха положителни решения и демонстрираха храброст в сложни моменти и това е мястото, където желаеме да бъдем.

Артета резервира специфични похвали за вратаря Рая, който избави брилянтно удари на Уендел и Галеньо за най-привлекателния принос в кариерата в Арсенал, която стартира нервно след идването му от Брентфорд през август. " Давид имаше някои сложни моменти първоначално. Но се изправи като една невероятна персона, вложи упоритост и в последна сметка беше заплатен. "

Запитан дали четвъртфиналното място прави вероятността за първа купа в Шампионската лига по-реалистична, Артета избра да остане внимателен. " Мисля, че към момента е доста надалеч един подобен миг ", сподели той. " Сега ще си седнал съм у дома, ще прегледам другите тимове, с които би трябвало да играем, и ще стартира още една огромна планина за нанагорнище.
 Арсенал - Порто, 4:2 след дузпи (Развой на срещата по минути) онлайн
Арсенал - Порто, 4:2 след дузпи (Развой на срещата по минути)

Лондончани са непогрешим хазаин в Шампионската лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР