Лондонският Арсенал надигра с 3:0 като гост Карабах в мач

...
Лондонският Арсенал надигра с 3:0 като гост Карабах в мач
Коментари Харесай

Арсенал не допусна изненада срещу Карабах

Лондонският Арсенал надигра с 3:0 като посетител Карабах в мач от Група " Е " на Лига Европа. В 4-ата минута Сократис Папастатопулос изведе " топчиите " напред с известна доза шанс. В 53-ата минута Емил Смит-Роу бе прецизен за 0:2, а Матео Гендузи означи третия гол за Арсенал в 80-ата минута. Арсенал е водач в групата с 6 точки, колкото има в актива си и Спортинг (Лисабон) на втората позиция. Ворскла (Полтава) и Карабах остават с по 0 точки.

Here's how we line up for tonight's clash with @FKQarabaghEN #UEL pic.twitter.com/aoMM8OiLpr
— Arsenal FC (@Arsenal) October 4, 2018 Иносент Емегара водеше офанзивата на отбора от Азербайджан, а Алекс Иуоби, Дани Уелбек и Емил Смит-Роу оформиха нападателното трио на Арсенал.

Българският халф на Карабах Симеон Славчев, възстановил се неотдавна от контузия, стартира на скамейката на запасите. Той въпреки всичко се появи в игра 6 минути преди края, когато крайният резултат към този момент бе завършен.

Още в 4-ата минута Арсенал излезе напред в резултата. След центриране от корнер на Мохамед Елнени Начо Монреал стреля с глава, топката се отклони от тялото на Сократис и попадна във вратата на домакините.
В 17-ата минута младокът Емил Смит-Роу пропусна да направи резултата 0:2, като от напълно близко разстояние, само че и от дребен ъгъл не съумя да изпрати топката в опразнената врата на Карабах след центриране на Сеад Колашинац.

В 27-ата минута стражът на лондончани Бернд Лено трябваше да се намесва уверено. Махир Мадатов направи превъзходен самостоятелен пробив и се освободи от бранителите на Арсенал, само че не нанесе задоволително добър удар и гостите оцеляха в тази обстановка.

В 39-ата минута играчите на Карабах бяха покрай изравнителен гол, само че Лено реагира брилянтно и направи основно избавяне след изстрел на Филип Озобич.

Четири минути след почивката Мадатов изпрати топката в долния ляв ъгъл на Лено, откакто се озова очи в очи с немския пазач на гостите, само че попадението вярно бе анулирано поради засада.

Малко по-късно Мадатов за следващ път заплаши вратата на Арсенал, само че не съумя да порази задачата.

В 53-ата минута Смит-Роу бе изведен в наказателното поле на домакините в доста добар голова позиция и провря топката сред краката на вратаря Вагнер - 0:2.
В 61-ата минута Карабах можеше да се върне в мача, само че Иносент Емегара направи огромен пропуск, като от доста близо не съумя да преодолее направилия ново чудесно избавяне Лено.
В 80-ата минута Матео Гендузи направи класическа успеха на Арсенал. Тийнейджърът порази противниковата врата с акуратен изстрел от границата на наказателното поле.

В 84-ата минута Симеон Славчев се появи на терена на мястото на Гара Гарайев, а малко по-късно Дани Уелбек направи сериозен пропуск за Арсенал и резултатът остана неизменен.
КАРАБАХ - АРСЕНАЛ 0:3 0:1 Сократис (4) 0:2 Смит-Роу (53)
0:3 Гендузи (80)
СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА Лига Европа 2 кръг, четвъртък 4 октомври  Карабах 0:3краен резулат  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР