Лондонски съд, защитаващ интересите на лица в недееспособно състояние, разреши

...
Лондонски съд, защитаващ интересите на лица в недееспособно състояние, разреши
Коментари Харесай

Лондонски съд разреши проби от кръвта на Скрипал да се предоставят на ОЗХО

Лондонски съд, защитаващ ползите на лица в недееспособно положение, позволи да бъдат взети проби от кръвта на Сергей Скрипал и щерка му Юлия и да бъдат предоставени на специалисти за без значение проучване, съобщи Би Би Си.

Двамата остават в сериозно положение, под дълбока наркоза. Припомняме, на 4 март те бяха открити в безсъзнание на скамейка в Солсбъри. Впоследствие английските управляващи оповестиха, че те са отровени с нервнопаралитичното вещество " новичок " и че зад покушението стои Русия.

Към момента не е допустимо да се откри до каква степен и по кое време ще се възстановят Сергей и Юлия Скрипал.

" Дългосрочните последствия от въздействието на това вещество върху тяхното положение не са изцяло известни, въпреки че медицинските разбори демонстрират, че умствените им качества може да бъдат повредени до степен, която към този момент е незнайна ", съобщи арбитър Дейвид Уилямс.

В интерес на двамата пациенти той позволи на лекарите от Националната работа по опазване на здравето да вземат проби от кръвта им и да ги предадат на специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия, както и да дават на копие от здравната история на Сергей и Юлия Скрипал.

Тъй като двамата не са в положение единствено да вземат решение за това, въпросът беше решен от съда.

Съдия Уилямс постанови, че сходни дейности ще бъдат в полза на потърпевшите. Лекарите се притесняват, че пациентите може да са получили необратими увреждания и положението им да се утежни, има риск за живота им.

Изследването на пробите евентуално ще отнеме до три седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР