Лондонски ресторант поставя на централно място в менюто си ястие,

...
Лондонски ресторант поставя на централно място в менюто си ястие,
Коментари Харесай

Ресторант в Лондон поставя пиле по киевски на централно място в менюто си


Лондонски ресторант слага на централно място в менюто си ядене, известно като " Пиле по киевски "  ( " Сhicken Kiev " ), променяйки наименованието му с украинското наречие на Киев - " Киив " (Київ), и подарява част от облагата от сервираните ястия на Червения кръст, в символ на взаимност с украинските бежанци, съобщи Франс прес.

Това панирано пилешко ястие, с плънка от масло и билки, и през днешния ден е доста известно в Обединеното кралство, откакто беше изключително желано през 70-те години на предишния век.

Готови разновидности на пиле по киевски се оферират в доста английски супермаркети.

Джеймс Киаварини, който управлява ресторант " Il Portico " ( " Верандата " ) го върна в менюто, като част от приходите са за филантропична помощ за Украйна, след началото на съветската инвазия в тази страна.

Помислихме си - за какво да не върнем " пиле по киивски ", а по 5 лири (6 евро) от цената на всяка поръчка да отиват за Червения кръст, сподели Киаварини.

Ресторант " Верандата " се намира в Западен Лондон, където има забележителна съветска и украинска общественост.

Тук са украинският културен център, посолствата. Все още има солидна общественост от руснаци и украинци, датираща отпреди 100 години, споделя ресторантьорът.

Киаварини акцентира, че включването на " пиле по киивски " в менюто не е антируска акция, а просто метод за събиране на пари за Червения кръст и за подкрепяне на хората в Украйна, изключително на бежанците.

Решението на ресторантьора да преименува ястието, употребявайки украински, а не съветски правопис, се споделя от втората по величина верига супермаркети в Обединеното кралство - " Сейнсбъри ", която разгласи, че ще промени етикетите на тези артикули през идните седмици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР