Лондонската полиция се готви днес за два паралелни протеста -

...
Лондонската полиция се готви днес за два паралелни протеста -
Коментари Харесай

Лондонската полиция се готви за два големи протеста - антиимигрантски и антирасистки

Лондонската полиция се готви през днешния ден за два паралелни митинга - на десни съперници на имиграцията и на деятели против расизма, сред които са вероятни конфликти. Полицейското наличие в английската столица е засилено, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Шествие под надпис " Обединете кралството ", проведено от антиимигрантския и антимюсюлмански деятел Стивън Яксли-Ленън, прочут още и с псевдонима Томи Робинсън, се чака да се събере стачкуващи край железопътната гара " Виктория " в Лондон, след което да се насочи към постройките на Народното събрание.

В същото време контрапротест на деятели против расизма и синдикалисти ще се съберат в другия завършек на лондонската улица " Уайтхол ", основната пътна артерия към Народното събрание от противоположната посока, където се намират доста държавни здания и институции.

В края на юли в доста градове в цяла Англия дни наред имаше безредици след убийството на три девойки, които били на занимания по танци, в крайморския град Саутпорт, откакто публикувана в обществените мрежи дезинформация неправилно набеди обвинения като преселник от мюсюлмански генезис, напомня Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР