Лондон заплаши, че ще откаже да предостави многомилионната помощ, обещана

...
Лондон заплаши, че ще откаже да предостави многомилионната помощ, обещана
Коментари Харесай

Лондон обвини Париж в бездействие в борбата с нелегалната миграция през Ламанша

Лондон заплаши, че ще откаже да даде многомилионната помощ, обещана преди на Париж, в случай че френските гранични сили и бреговата защита не пречат интензивно на незаконните мигранти да доближат крайбрежията на Англия, оповестява The Times, базирайки се на министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател, съобщи организация Фокус. 

Според информацията на изданието, по време на среща с депутати от ръководещата Консервативна партия в понеделник вечерта, министърът е декларирала: „ Все още не сме им дали и едно пени, тъй че Франция ще би трябвало да се провежда вярно, в случай че желае да види парите. Плащането зависи от резултата, а до момента не сме видели резултати “. Говорим за 54 милиона паунда, които английските управляващи дадоха обещание на френските си сътрудници за удвояване на броя на военноморските патрули в Ламанша - главното място за нелегално прекосяване на английската морска граница.
 Европейски Съюз ще поддържа прилежащите на Афганистан страни при приема на бежанци Европейски Съюз ще поддържа прилежащите на Афганистан страни при приема на бежанци
Европейският съюз ще окаже финансова поддръжка на прилежащите на Афганистан страни при приемането на бежанци, съобщи в изявление за вестник...

Пател насочи обвиняванията в деня, в който бе подложен антирекорд за броя на мигрантите, пристигнали с лодка от Франция, съгласно държавни източници. Както отбелязва The Times, в понеделник повече от хиляда души са слезли на брега на британското графство Кент в югоизточната част на страната. Това е рекорден дневен брой, който надвиши антирекорда от 21 август. Тогава за 24 часа на острова дойдоха 828 незаконни имигранти.

Както прецизира изданието, в случай че тази цифра се удостовери, тогава от 1 януари броят на незаконните мигранти, пристигнали във Англия в търсене на по-добър живот, ще доближи 13 500. Това са съвсем три пъти повече, в сравнение с през 2020 година (8400 души ). The Times също по този начин написа, че от 21 юли, когато Лондон се съгласи да заплати за удвояване на броя на френските военноморски патрули, английските граничари са задържали 3500 незаконни мигранти на английска земя.

Мигрантите желаят да преминат от Франция точно във Англия, тъй като считат, че там е по-лесно да се легализират, да си намерят работа и да получат право на обществени помощи. Властите на Англия и Франция неведнъж са разгласявали ограничения за усилване на съдействието в битката с незаконната имиграция, само че до момента не са съумели да се оправят с казуса. В началото на юли Министерството на вътрешните работи на Кралството показа законопроект за промяна на системата за леговище в страната за парламентарно разглеждане.

Законът за поданството и границите криминализира лица, които умишлено влизат във Англия незаконно. Британските управляващи ще имат повече благоприятни условия да експулсират такива мигранти в сигурните трети страни, от които са пристигнали в кралството, а тези, които не съумеят да изгонят, ще имат по-малко благоприятни условия да се открият във Англия. Планира се опростяване и ускорение на системата за обработка на молби за леговище и тъжби за отвод. Ще има и по-строги наказания за образуване на противозаконния превоз на бежанците до Обединеното кралство. Престъпниците ще бъдат изправени пред пожизнен затвор.
 Съединени американски щати разрешиха на гражданската авиация да транспортира евакуирани от Афганистан Съединени американски щати разрешиха на гражданската авиация да транспортира евакуирани от Афганистан
Администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън е уведомила американски превозвачи, че на гражданската авиация може да бъд...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР