Лондон вижда подривната работа на Русия в Молдова, но не

...
Лондон вижда подривната работа на Русия в Молдова, но не
Коментари Харесай

И Лондон подпомага Кишинев за отпор на хибридната руска атака

Лондон вижда подривната работа на Русия в Молдова , само че не счита, че военната помощ е най-хубавият вид за отбрана на ползите на страната. Това съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли , който е на посещаване в Кишинев

" Твърдо имаме вяра, че един от най-хубавите способи за отбрана на Молдова от нахлуване (от страна на Русия) е да помогнем на украинците да се опълчват на съветската експанзия ", сподели той пред кореспонденти сред срещите си с молдовското управление.

От името на Обединеното кралство Клевърли твърди, че няма да седи безучастно, до момента в който Москва жестоко подкопава демокрацията , суверенитета и териториалната целокупност на Молдова и Грузия . " Малко хора са по-запознати със подмолните тактики на съветския бойкот от Молдова и Грузия. "

В Кишинев Джеймс Клевърли разгласи спомагателната финансова помощ, която държавното управление на Обединеното кралство е решило да даде на Молдова и Грузия. Кишинев ще получи 12 млн. $ от Лондон за финансиране на стопански и политически промени, в това число промени в енергийния бранш.

Очаква се английският външен министър да разгласи и още 600 000 $ за основаване на условия за осъществяване на свободни и транспарантни избори през 2024 г .

" Обединеното кралство ускорява финансовата поддръжка за Молдова и Грузия, защото те са изправени пред дестабилизацията, породена от противозаконното навлизане на Путин в Украйна ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи.
 Съединени американски щати ще оказват помощ на Молдова в битката с дестабилизиращите старания на Русия
Съединени американски щати ще оказват помощ на Молдова в битката с дестабилизиращите старания на Русия

Съединени американски щати са съгласни, че няма непосредствена военна опасност от Русия, само че споделят угриженост

започнаха предишното лято под формата на антиправителствени и най-вече със обществени претенции. Мнозина от наблюдаващите, в това число и управляващите в страната ги считат за . Знае се, че един от спонсорите на митингите е олигархът Илан Шор, който се укрива в чужбина, само че е с връзки с съветския хайлайф и съставлява ползите на Кремъл.

Русия към този момент насочи завоалирано предизвестие към Молдова под формата на предизвестие за
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР