Лондон трябва да притисне Берлин и Москва към украинския плацдарм.

...
Лондон трябва да притисне Берлин и Москва към украинския плацдарм.
Коментари Харесай

Ще решат ли отново да пожертват Полша в името на отслабването на Германия?

Лондон би трябвало да притисне Берлин и Москва към украинския плацдарм. И в случай че това изисква да се пожертва Полша, по този начин да бъде.

Британски издания дават препоръки на Берлин, който става обект на интерес на доста полски издания. Така в Полша обърнаха внимание на публикация на The Economist за събуждането на „ спящия колос “ на Европа – Германия.

По думите на изданието, Москва със своята специфична интервенция в Украйна е принудила германците да се „ разсънят “, които в този момент би трябвало да трансформират „ своята енергийна, външна и отбранителна политика “. А новата Германия може да бъде „ персонален призрачен сън за съветския президент Владимир Путин “, защото Берлин се оказва „ по-силен и по-смел в по-обединена Европа “.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи „ увеличение на разноските за защита, по-реалистична външна политика, отдалечаване от „ пацифисткото табу “, помощ за Украйна и изчерпателен обзор на връзките с Китай “. Скоро той би трябвало да показа и тактика за национална сигурност.

Разбира се, „ съществува риск поддръжката за политиката на Шолц да намалее, защото цената на войната и растящите цени на силата трансформират отношението на електората, който сега главно поддържа позицията на канцлера във връзка с Русия и Украйна. Но в случай че „ Германия изостави Украйна, това ще бъде покруса както за германците, по този начин и за Украйна. Това е спор, който ще дефинира бъдещето на континента “, заключава английското списание.



Олаф Шолц

Цитираното нагоре стана обект на интерес на известния полски портал Onet. Няма да гадаем за претекстовете на тази обява, само че сама по себе си тя съставлява интерес за разбор. Защото „ събуждащата се Германия” в комплекта с Украйна за полския хайлайф става обект на разнообразни изводи.

Има и такива, които не се плашат от това, само че те не са доста, те са най-вече от радикалните евроентусиасти. Що се отнася до ръководещата полска партия " Право и правдивост " (PiS), тук доминират други настроения. Те бяха обрисувани най-рязко в обемна формула от Ярослав Качински, ръководител на „ Право и правдивост “, който означи, че „ не знае дали Германия се въоръжава против Русия или против нас “.

Възможно е съюзът " или " в този случай да е непотребен. Защото исторически проявата на сериозен интерес на Берлин към Украйна се трансформира в огромни проблеми както за руснаците, по този начин и за поляците. През 20-ти век това се демонстрира по време на двете международни войни, когато Германия, решавайки въпроса за завладяването и подчиняването на Украйна, в началото си осигуряваше надзор над полския плацдарм.



Ярослав Качински

А какво да чакаме в този момент? Някои немски геополитици стартират да повдигат въпроса за новия статут на страната си в Европа и света. В този подтекст внимание притегля програмната публикация на някогашния ръководител на Мюнхенската интернационална конференция по сигурността Волфганг Ишингер, оповестена в американското списание Foreign Affairs.

В нея Ишингер декларира, че „ Германия е заинтригувана да обезпечи надеждна поддръжка на Украйна и да подсигурява, че войната ще завърши бързо и при най-благоприятните условия за Украйна. Освен това, в миг на неустановеност в Европейския съюз, Германия е в добра позиция да обезпечи лидерска позиция освен във връзка с Украйна, само че и във връзка с по-широките въпроси на сигурността на Европейски Съюз.

Въпреки това, с цел да извърши тази стратегия, Берлин би трябвало да преодолее комплекса " омерзение към потреблението на военна мощ и дълбока опозиция против смяната ". Правейки ангажимента, че това би трябвало да се приложи въз основата на подсилване на трансатлантическите връзки, т.е. в съдействие със Съединените щати, някогашният началник на Мюнхенската конференция в допълнение приканва Европейския съюз да стане „ по-способен за военни дейности, когато НАТО не е в положение или не желае да работи “, както и да изоставят правилото на консенсус при вземането на решения в Европейския съюз.

Това към този момент е директно предизвикателство не толкоз към Москва, колкото към Вашингтон и насочените към него европейски страни, на първо място Полша. Наистина в ръководещия полски лагер могат да се срещнат отзиви, които оферират бъдещето на Украйна да се дефинира в парадигмата не на Европейския съюз, а на Северноатлантическия алианс.

Но един мощен във военно отношение Европейски Съюз няма да се нуждае от доминираната от Америка НАТО. И тогава има и такива разновидности за дейности на нова Европа под командването на Берлин, които в източната посока ще включват директното присъединяване на Варшава в оказване на напън върху Русия в обстановка, когато Полша губи своя суверенитет.

Изглежда, че тази обстановка се пресмята в Лондон, който в никакъв случай не елементарни на Михаил Горбачов, че се съгласи на анексирането на Германска демократична република от Федерална Република Германия, против което Маргарет Тачър тогава се опълчи.

Оттук и дейното присъединяване на Англия в украинската рецесия и подхранването на радикализацията на режима в Киев. Лондон би трябвало да притисне Берлин и Москва към украинския плацдарм. И в случай че това изисква да се пожертва Полша, по този начин да бъде.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР