Лондон. София и Лондон ще си сътрудничат в областта на

...
Лондон. София и Лондон ще си сътрудничат в областта на
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Лондон Садик Кан

Лондон. София и Лондон ще си сътрудничат в региона на чистотата на въздуха, превоза, сигурността. За това се схванаха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Лондон Садик Кан на среща през вчерашния ден, оповестиха от пресцентъра на Столична община . Кметът на Лондон Садик Кан сподели, че е впечатлен от сполучливото развиване на плана за софийското метро, което се уголемява през последните години, както и от дейностите на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха.
Сътрудничеството на кметовете е значимо за партньорството сред градовете, сподели кметът Кан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София би трябвало да се учат един от различен. Той даде образец с поговорката „ По-добре е да използваш нещо, което работи, в сравнение с да измислиш нещо, което не работи “ и уточни, че и София има образци, които на драго сърце би употребявал.
" През последните години София се развива доста бързо и изследваме опита на огромните европейски столици в другите области ", уточни кметът на София Фандъкова и сподели, че ще се радва София да си сътрудничи с Лондон. Кметът Садик Кан изрази подготвеност за експертна помощ в разнообразни области.
В своите политики в региона на превоза Садик Кан показа като значимо развиването на каузи на градския превоз и намирането на салдото сред другите участници в придвижването – пешеходци, велосипедисти и коли. Във връзка с чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и наказания за коли, които замърсяват.
Кметът на Лондон показа и концепцията си за превръщането на ул. “Оксфорд стрий “, която е най-дългата комерсиална улица в Европа, в пешеходна зона. " За последната година преминаващите рейсове по улицата са намалели с 60% ", посочи също кметът Кан.
По време на срещата кметът на Лондон изрече признателност на кмета на София и на българите в Лондон, които назовава лондончани и акцентира, че те са " част от нашата общественост ". Кан показа, че българите в Лондон са работливи, правилни и си заплащат налозите.
На срещата, провела се в постройката на кметството в Лондон, участваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление „ Транспорт и транспортни връзки ”, Владимир Данаилов – изпълнителен шеф на общинската организация, както и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР