Лондон ще похарчи 514 млн. долара за усъвършенстване на зенитно-ракетния

...
Лондон ще похарчи 514 млн. долара за усъвършенстване на зенитно-ракетния
Коментари Харесай

Великобритания ще похарчи 500 млн. долара за борба с хусите

Лондон ще похарчи 514 млн. $ за рационализиране на зенитно-ракетния комплекс Sea Viper за битка с безпилотни самолети в Червено море.

Това съобщи " Ройтерс ", като се базира на английското министерство на защитата.

Агенцията написа, че системите Sea Viper ще бъдат оборудвани с ракети с нови бойни глави и програмен продукт, които ще им разрешат да отблъскват закани от балистични ракети. Министерството е подписало контракт за рационализация с английското поделение на производителя на ракетни системи MBDA.

Нападенията против кораби в Червено море са се нараснали на фона на войната на Израел с Хамас. В отговор Съединени американски щати оповестиха началото на интернационалната интервенция " Пазител на просперитета " за отбрана на комерсиалните кораби, в която се включва и Англия.
 Съединени американски щати изпратили известие до Иран за подкрепяните от тях хуси
Съединени американски щати изпратили известие до Иран за подкрепяните от тях хуси

След поредност от офанзиви против йеменските бунтовници

На 10 януари Лондон съобщи, че това е най-голямото нахлуване от страна на хусите в Червено море. Тя беше отблъсната от кораби на Обединеното кралство и Съединени американски щати.

По данни на американските военни са свалени 18 безпилотни самолета , две противокорабни ракети и една балистична противокорабна ракета. В отблъскването на офанзивата са взели участие английският HMS Diamond и четири американски самолетоносача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР