Лондон се сдобива със собствена версия на Алеята на славата

...
Лондон се сдобива със собствена версия на Алеята на славата
Коментари Харесай

Лондон има вече собствена Алея на славата

Лондон се снабдява със лична версия на Алеята на славата в Холивуд пред фамозната концертна зала „ Роял Албърт Хол “. Първите 11 гравирани каменни плочи с име, посвещение и дребна звезда от месинг, са отдадени на най-известните лица, популяризирали себе си и залата през последните 150 години, оповестява БНР.

Първата плоча е отдадена на кралица Виктория, положила основите на постройката през 1867 година преди формалното й разкриване през 1871 година. Има също плоча на Уинстън Чърчил за 16-те произнесени от него речи в залата, както и на Алберт Айнщайн, предизвестил през 1933 година за заплахата от идването на власт на Адолф Хитлер.

Мохамед Али, който има три боксови мача в залата, също е почетен с плоча. Картината се добавя от Ерик Клептън, изнесъл 200 концерта в „ Роял Албърт Хол “, Шърли Беси с 45 представления, фронтмена на групата The Who Роджър Далтри и 30-годишната Адел, която е най-младата удостоена с плоча звезда.

Отбелязани са и заслугите на три институции: суфражетките или поборничките за предоставяне на изборно право на дамите, Би Би Си за серията от годишни концерти класическа музика и Chelsea Arts Club – полулярен лондонски клуб за хора на изкуството, провел в „ Роял Албърт Хол “ години наред помпозни новогодишни балове.

През всяка последваща година ще бъдат добавяни нови плочи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР