Лондон. С коментарите си за възможна планирана руска атака срещу

...
Лондон. С коментарите си за възможна планирана руска атака срещу
Коментари Харесай

The Independent: Гавин Уилямсън бе обвинен в разкриване на военни тайни, от Министерството на отбраната го защитиха

Лондон. С мненията си за допустима планувана съветска офанзива против стратегическата инфраструктура на Обединеното кралство, министърът на защитата на Англия Гавин Уилямсън провокира гнева на мнозина, които го упрекнаха в откриване на военни секрети, написа вестник The Independent .
В изявление за изданието The ​​Telegraph предходната седмица, Гавин Уилямсън съобщи, че Русия следи сериозната инфраструктура на Обединеното кралство, като електроцентрали и междусистемни връзки, които разрешават преноса на електрическа енергия през границите. " Действията на Русия не са лимитирани до източните граници на Европа - опасността за Англия е сериозна и действителна ", предизвести английският боен министър.
Москва отхвърли изказванията, че готви удар против Обединеното кралство, а представителят на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков даже съобщи, че изказванията на Уилямсън излизат " оттатък границите на рационалното ".
„ В пламенната си битка за пари за военния бюджет, наподобява ръководителят на английското военно министерство Гавин Уилямсън е изгубил визията за границите на рационалното “, акцентира пред публицисти Конашенков.
На собствен ред от военното ведомство в Лондон опазиха министъра и увериха, че изказванията му не може да се третират като откриване на разследваща информация - обвинявания, които бяха отправени на първо време от страниците на вестник The Sunday Times. " Не е имало приключване на разследващи данни по въпроса нито от страна на министъра, нито от страна на Министерството на защитата. Министърът не е разгласил никакви класифицирани материали по време на полемики с медиите ", акцентира представител на Уайтхол.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР