Лондон. Руският двоен агент Сергей Скрипал, отровен в неделя в

...
Лондон. Руският двоен агент Сергей Скрипал, отровен в неделя в
Коментари Харесай

The Independent: Възможно е Сергей Скрипал да е бил отровен заради шпиониране „на свободна практика“

Лондон. Руският двоен сътрудник Сергей Скрипал, токсичен в неделя в Солзбъри, може да станал жертва откакто е употребявал своите контакти в разследващия бранш с цел да работи за частни компании за сигурност, разяснява английският вестник The Independent , като се базира на свои източници, стартирани с следствието на по случая. Според информацията на изданието, някогашният разузнавач може да е бил станал жертва на нахлуване от съветска страна поради опита шпионира „ на свободна процедура “ за компании, ръководени от някогашни разузнавачи от „ Ми-5 “, „ Ми-6 “ и „ Правителственото информационно седалище “. Изглежда, разяснява вестникът, че Скрипал, който към момента се намира в сериозно положение след неделното отравяне и е болница, не е прекъснал своите контакти с членове на шпионските среди. В момента полицията проверява дали Скрипал е употребявал тези връзки за работа.
По-рано стана ясно, че общо 21 души са били приети в болница след офанзивата, осъществена със засягащо нервите вещество, за което някои допускат че е или Зарин или газ VX. Стана ясно също така, че измежду потърпевшите е и английски служител на реда, разпознат като Ник Бейли. Вътрешният министър Амбър Руд разкри, че Скрипал и неговата 33-годишна щерка остават в сериозно, само че устойчиво положение, като министърът добави, че употребяваното против тях вещество е „ доста рядко срещано “. Версията, по която работи полицията, е че Скрипал е получил пратка, която е съдържала веществото, и която някогашният разузнавач е отворил на обществено място.
Вероятно е офанзивата да е била осъществена от непознати жители, написа вестникът, който най-вероятно са напуснали Англия по-късно. По-рано министър председателят Тереза Мей разгласи, че в случай че бъде потвърдено, че Русия стои зад нападението, то Лондон ще отговори.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР