Лондон може да не плати т.нар. „сметка по развода” с

...
Лондон може да не плати т.нар. „сметка по развода” с
Коментари Харесай

Лондон може и да не плати развода

Лондон може да не заплати така наречен „ сметка по развода” с Европейски Съюз, чиято стойност е 39 милиарда английски паунда (51 милиарда USD), в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение с евросъюза. Това сподели новият английски министър за Брекзит Доминик Рааб. Спорде него е належащо да има обязаност сред това Англия да заплати сумата за излизането си от евросъюза и опцията за създаване на нови връзки с Европейски Съюз. Той се базира на член 50 от Лисабонския контракт, който урежда процедурата за напускането на блока.

Не може едната страна да извършва своите задължения по договорката, а другата - не, или пък да се бави, или да не поема задължения, безапелационен е Рааб, който размени предходния английски министър по Брекзит Дейвид Дейвис.

Към днешна дата Европейски Съюз и Англия са надалеч от постигането на съглашение по повод изискванията на комерсиалното съглашение. Също по този начин е значимо да се означи, че Консервативната партия на Мей не е единна в позицията си каква политика за Брекзит да поддържа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР