Лондон иска да изпрати военни инструктори в Украйна като допълнение

...
Лондон иска да изпрати военни инструктори в Украйна като допълнение
Коментари Харесай

Лондон иска да изпрати военни инструктори в Украйна, които да обучават въоръжените ѝ сили

Лондон желае да изпрати военни инструктори в Украйна като допълнение към образованието на украински военнослужещи, провеждано от Англия и други западни страни, съобщи английският министър на защитата Грант Шапс в изявление за в. " Сънди телеграф ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11821
Досега Обединеното кралство и неговите съдружници избягваха публично военно наличие в Украйна, с цел да понижат риска от директен спор с Русия.

През миналата година Англия провежда петседмични курсове за военна подготовка на към 20 000 украинци и има намерение да образова сходен брой военнослужещи и отсега нататък.

Шапс съобщи пред " Сънди телеграф “, че има опция за образование на украинска територия и че е разискал въпросната концепция с военачалници от английската войска.

Министърът добави, че се надява английските отбранителни компании като Би Ей И Системс (BAE Systems)  да продължат с проектите си за създаване на оръжейни фабрики в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден съобщи, че желае да развие отбранителната промишленост на страната си, като си партнира със западни компании, с цел да обезпечи повече оръжия за украинската контраатака против Русия, напомня Ройтерс.

Британският министър председател Риши Сунак назначи Шапс за министър на защитата на 1 септември, откакто предшественикът му Бен Уолъс подаде оставка, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР