Лондон иска да има много близки отношения с Брюсксел и

...
Лондон иска да има много близки отношения с Брюсксел и
Коментари Харесай

Лондон ще търси вариант за нов съюз с Европа


Лондон желае да има доста близки връзки с Брюсксел и страните членки и след напускането на Евросъюза. Тереза Мей счита, че Англия и Европейски Съюз са длъжни да останат обединени даже и след Брекзит, с цел да се устоят на външните закани за сигурността. Това гласи част от речта на английския министър-председател, с която тя ще встъпи в събота на Международната конференция за сигурността в Мюнхен, съобщи БГНЕС.

В словото си под заглавие " Пътят към Брекзит: партньорство в региона на сигурността " главата на английското държавно управление има намерение да изложи проекта си за нов контракт сред Лондон и Брюксел в съответната сфера, който да даде опция на Англия и Европейски Съюз да реагират по-бързо и дейно на всевъзможни външни закани. " Предизвикателството в този момент за всички нас е да се намерим способи по какъв начин да си взаимодействаме и да съхраним дълбоките и специфични връзки сред Англия и Европейски Съюз, тъй че да съумеем да опазим и съдействието си, което ни движи напред макар нововъзникващите закани ", се показва още в текста на речта, която бе оповестена в петък в уеб страницата на вестник " Дейли мейл ".

В изказването си Мей акцентира още, че неналичието на сходно съдействие на Лондон и Брюксел би заплашило сигурността на всички европейци. В речта си, Мей възнамерява да засегне и страховете си, че с излизането си от Европейски Съюз Англия ще би трябвало да напусне и световната сцена, както и да изложи догатките си по отношение на въздействието, което Брекзит ще окаже върху външната политика на страната. " Онези, които са опасност за сигурността ни желаят да ни видят разпръснати. Най-много им се желае да ни видят по какъв начин сме затънали в диспути във връзка с механизмите и средствата, та даже и по какъв начин се опитваме на вземем най-практичните и ефикасни решения, с цел да подсигуряваме сигурността на хората си. Затова дано нашето обръщение тук да звучи гръмко и ясно: Ние няма да позволим това да се случи. Ще подсигуряваме сигурността на народа си и през днешния ден, и пред идващите години ", разяснява още Мей. " Сигурността в Европа - това е нашата сигурност. Затова и удостоверявам, че Обединеното кралство има намерение да я поддържа абсолютно. ", гласи заключението на английския министър председател в идната й тирада.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР