Лондон е запазил статута си на глобален финансов център през

...
Лондон е запазил статута си на глобален финансов център през
Коментари Харесай

Лондон продължава да е водещ световен финансов център

Лондон е запазил статута си на световен финансов център през 2021 година, демонстрира изследването на City of London Corporation, представено от Reuters. Според него обаче столицата на Англия изостава в други основни области, където Ню Йорк, Сингапур и Париж преобладават.

Проучването изследва 7 финансови центъра – Лондон, Ню Йорк, Париж, Франкфурт, Сингапур, Хонконг и Токио, като ги съпоставя по няколко индикатора: нововъведения и цифровизация, финансова среда, бизнес инфраструктура, достъп до фрагменти и удобна регулаторна и правна среда.

Според събраните данни Лондон е изпреварен от Ню Йорк и Сингапур във връзка с достъп до квалифицирани фрагменти. Това значително се дължи на обстоятелството, че от 1 януари 2021 година Англия напусна единния пазар на Европейски Съюз и това затруднява свободното придвижване.

Въпреки Брекзит обаче страната продължава да бъде привлекателен център за голям брой бизнеси, опровергавайки терзанията на държавното управление, че Лондон ще изчезне от комерсиалната карта.

Париж от своя страна се пробва да вземе короната от английската столица, следвайки я компактно в категориите финансова и бизнес инфраструктура. Френската столица взе участие за първи път в изследването, само че съгласно отчета има действителен късмет да измести Лондон в много критерии през тази година.

В общ проект, съгласно класацията, след Лондон се подрежда Ню Йорк, Сингапур, Франкфурт, Париж, Хонконг и Токио.



От графиката се вижда още, че Ню Йорк остава най-големият финансов център, до момента в който Лондон изостава от Сингапур по устойчива бизнес инфраструктура, достъп до гении и умения и удобна регулаторна и правна среда.

„ Оттеглянето от Европейски Съюз, краят на свободата на придвижване и въвеждането на нова имиграционна система навредиха на усещанията за Обединеното кралство като привлекателна бизнес среда за интернационалните гении през последните години “, се споделя в изследването.

Според специалистите Англия би трябвало да приложи нова тактика за привличане на фрагменти, в случай че желае да се конкурира на пазара.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР