Лондон е унищожил доказателства в случая с отравянето на Скрипал

...
Лондон е унищожил доказателства в случая с отравянето на Скрипал
Коментари Харесай

Москва: Лондон унищожи доказателства по казуса Скрипал

Лондон е унищожил доказателства в тази ситуация с отравянето на Скрипал и е получила политически изгоди от случая, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от английския The Independent.

Сергей Лавров сподели, че държавното управление "грубо манипулира " Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), когато провокира смяна в разпоредбите, с цел да може да дефинира кой е виновен за офанзивите.

Министърът разказа отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия като "много неприятно закононарушение ", само че съобщи, че "несъответствията " по случая са "много тревожни ".

"Борис Джонсън неотдавна загатна, че мястото се дезинфекцира... шест месеца или четири месеца след случая... и служителят на реда оздравя като по знамение...и Скрипал оздравяха като по знамение... хората в този момент приказват за срутване на къщата, където те живееха... срутване на къщата на служителя на реда ", сподели той за Channel 4 News.

"Всичко наподобява като поредно физическо заличаване на доказателствата. Като пейката в парка, която беше отстранена неотложно и несъмнено видео изображенията на които се виждат служители на реда или бойци от специфичните сили в особено облекло, отиващи да огледат тази скамейка, а към тях има хора без никаква отбрана, които се движат в близост.

На въпроса дали упреква английската страна за прикриване на доказателства, той отговори: "Аз не изключвам това, откакто те не ни дават никаква информация ".



"Разбира се, Англия се възползва политически от това, което се случва и това е забавна обстановка, при която страна, която напуща Европейски Съюз, дефинира политиката на Европейски Съюз за Русия ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР