Лондон. Джереми Корбин потвърди, че ще заеме неутрална позиция“ в

...
Лондон. Джереми Корбин потвърди, че ще заеме неутрална позиция“ в
Коментари Харесай

The Guardian: Джереми Корбин заяви, че ще бъде неутрален при нов референдум за Брекзит

Лондон. Джереми Корбин удостовери, че ще заеме „ неутрална позиция “ в предстоящ референдум за Брекзит, откакто през последните дни се изправи пред възходящ напън да каже на коя страна ще застане, написа английският вестник The Guardian .

Политиката на лейбъристите ще бъде да договарят нова договорка за Брекзит в рамките първите на три месеца от идването на власт, а по-късно да предложат тази договорка на референдум в границите на шест месеца.

Преди това Корбин отхвърли да каже по какъв начин ще организира възможна акция за бъдещия референдум, като съобщи, че позицията на лейбъристите ще бъде избрана на специфична конференция, откакто бъде контрактувана нова договорка за Брекзит.
Но когато той беше запитан за това в специфична стратегия на BBC, водачът на лейбъристите разкри, че ще заеме „ неутрална позиция “.

„ Първо, ние договаряме надеждна договорка с Европейския съюз “, сподели Корбин. „ Второ, ние ще сложим тази договорка, дружно с това да останем в Европейски Съюз на референдум. Моята роля и ролята на нашето държавно управление ще бъде да подсигуряват, че този референдум се организира в почтена атмосфера и ние ще спазим резултата от него.

„ И в случай че съм министър-председател по това време ще възприема неутрална позиция, с цел да мога с с доверие да приложа резултатите от референдума, който ще изведе обществото и страната дружно, вместо да продължа в безконечен спор за Европейски Съюз и Брекзит.

Няколко членове на кабинета в сянка, в това число Джон Макдонъл и сър Киър Стармър, по-рано обявиха, че ще проведат акция за оставане, само че други, в това число Джон Трикет, обявиха, че ще поддържат „ лейбъристки Брекзит “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР