Лондон. Британският министър-председател Тереза Мей ще проведе среща с председателя

...
Лондон. Британският министър-председател Тереза Мей ще проведе среща с председателя
Коментари Харесай

The Independent: Тереза Мей ще обсъди Брекзит с Доналд Туск

Лондон. Британският министър-председател Тереза Мей ще организира среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да обсъдят Брекзит в Готенбург в Швеция, където двамата ще участват на среща, отдадена на бъдещето на обществената система на Европейски Съюз, написа The Independent.
Англия желае да придвижи договарянията за излизането от Европейски Съюз на тематиката за търговията и бъдещите връзки посред им, само че Европейски Съюз желае преди този момент да бъдат уредени въпросите, свързани с границата в Ирландия и с правата на европейските жители.
Преди седмица основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че има период от две седмици за Англия да направи отстъпки или изясняване на позициите си преди началото на комерсиалните договаряния. Според него, в случай че не бъде реализиран напредък по тези въпроси преди декемврийската среща на Европейския съвет, комерсиалните договаряния няма да стартират преди месец март 2018 година
Макар и Англия да не означи „ забележителен напредък “ по време на срещата на високо ниво през октомври, Туск е оптимистичен, че договарянията не са в задънена улица. Той съобщи, че ролята му ще бъде на „ положителен мотиватор за идващите пет или шест седмици “, с цел да може да бъде маркиран напредък.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР