Лондон. Атина е готова да сключи сделка с Берлин, с

...
Лондон. Атина е готова да сключи сделка с Берлин, с
Коментари Харесай

ТАСС: Алексис Ципрас изрази готовност за сключване на сделка с Берлин за връщането на търсещите убежище мигранти

Лондон. Атина е подготвена да подписа договорка с Берлин, с която Гърция да одобри назад търсещите убежища мигранти, които напуснаха територията ѝ и се насочиха към Германия, съобщи гръцкият министър-председател Алексис Ципрас в изявление за списание „ Файненшъл Таймс “, представен от ТАСС .
„ Не ни вълнува, че е допустимо при нас да се върнат някои поискали статут бежанци от Германия “, съобщи Ципрас, добавяйки че по този начин нареченият Дъблински правилник е „ нежизнеспособен “.
„ Трябва да намерим път, в границите на интернационалното право, който да ни разреши да споделим тежестта и да избегнем това незаслужено състояние, в което са сложени страните на първа линия, както и Германия. Несправедливо е, че всички тези хора са изпратени в Германия, в случай че ние считаме този проблем за общоевропейски “, добави той.
По думите на гръцкия министър председател, съглашение с Германия не би оказало значителен резултат на обстановката с мигрантите в Гърция, защото през северната граница пресичат единствено 50 до 100 лица търсещи леговище всеки месец. „ За нас това не е проблем “, съобщи той.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР