ЛОНДОН (AP) — Преди осемдесет години в един от най-гениалните

...
ЛОНДОН (AP) — Преди осемдесет години в един от най-гениалните
Коментари Харесай

Изложбата Great escapes изследва как пленниците от Втората световна война са се справяли с досадата и мъченията

ЛОНДОН (AP) — Преди осемдесет години в един от най-гениалните и дръзки актове на непокорство през Втората международна война 76 военнопленници изплуваха в тунел на немски лагер за военнопленници в заснежена гора.

За множеството от избягалите това приключва трагично. Трима съумяха да се спасят, само че другите бяха хванати още веднъж и 50 от тях бяха екзекутирани.

Въпреки това събитието стана известно като „ Голямото бягство “, приписва се, че е засрамило германците и се отпразнува във филм от 1963 година с присъединяване на Стив Маккуин, който си разреши независимост с обстоятелствата, само че се трансформира в легенда.

Малцина съумяха да създадат толкоз смели удари към свободата по време на войната, само че галерия, която беше открита в петък в Националния списък на Обединеното кралство в Лондон, употребява 80-ата годишнина от пробива като входна точка за проучване на бягства от всевъзможен тип - някои физически, други изобретателни — за облекчение на досадата и тъгите на пленничеството измежду военнопленници и цивилни, държан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР