ЛОНДОН (AP) — Молдова и Грузия празнуват, след като лидерите

...
ЛОНДОН (AP) — Молдова и Грузия празнуват, след като лидерите
Коментари Харесай

Молдова и Грузия празнуват, тъй като стремежите им за членство в ЕС предприемат решаващи стъпки напред

ЛОНДОН (AP) — Молдова и Грузия честват, откакто водачите на Европейския съюз поддържаха стремежите си да се причислят към блока на 27-те страни членки, като отстраниха основни трудности по дългия им път път към участие.

Депутатите както в молдовския, по този начин и в грузинския парламент развяха флагове на Европейски Съюз и свириха химна на блока при откриването на парламентарните си сесии в петък, след изненадващото известие в четвъртък за започване на договаряния за участие с Украйна и Молдова и даване статут на кандидатка за Грузия. Съобщението пристигна макар мощната съпротива от Унгария и обстоятелството, че Украйна и Грузия са отчасти окупирани от Русия, която също има войски, ситуирани в региона на Приднестровието на Молдова.

Хиляди грузинци се събраха в столицата на страната Тбилиси, с цел да честват, до момента в който Президентът на Молдова Мая Санду предложения жителите на проевропейско събиране, планувано за неделя в столицата Кишинев, с цел да разгласи това, което тя дефинира като „ историческа ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР