ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд трябва да се произнесе дали

...
ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд трябва да се произнесе дали
Коментари Харесай

Лондонски съд ще се произнесе във вторник дали Асанж от WikiLeaks може да оспори екстрадирането в САЩ

ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд би трябвало да се произнесе дали създателят на WikiLeaks Джулиан Асанж ще получи едно последно обжалване в Англия, с цел да оспори изгонването в Съединените щати по обвинявания в шпионаж.

Планира се двама съдии да издадат решение във вторник сутринта във Върховния съд, което може да постави завършек на дългата правосъдна сага на Асандж - или да я разшири още повече.

Ако не успее да завоюва правото на обжалване, правният му екип се притеснява, че той може бързо да бъде изпратен в Съединени американски щати, с цел да се изправи против обвинявания, макар че те евентуално ще изискат от Европейския съд по правата на индивида да блокира всяко прекачване.

52-годишният Асандж е упрекнат в 17 обвинявания в шпионаж и едно обвиняване в корист с компютър поради публикуването на неговия уеб страница на набор от класифицирани документи на Съединени американски щати преди съвсем 15 години. Американските прокурори настояват, че Асанж е насърчил и оказал помощ на анализатора от разузнаването на американската войска Челси Манинг да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР