ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд е насрочено във вторник да

...
ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд е насрочено във вторник да
Коментари Харесай

Лондонски съд ще се произнесе дали основателят на WikiLeaks Асанж може да оспори екстрадирането в САЩ

ЛОНДОН (AP) — Лондонски съд е планувано във вторник да се произнесе дали създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж получава едно последно обжалване в Англия, с цел да оспори изгонването в Съединените щати по обвинявания в шпионаж.

Двама съдии би трябвало да издадат решение във Върховния съд, което може да постави завършек на дългата правосъдна сага на Асанж — или да я разшири в допълнение.

Ако той не успее да завоюва правото да обжалване, неговият юридически екип се притеснява, че той може бързо да бъде изпратен в Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред обвинявания, макар че те евентуално ще изискат от Европейския съд по правата на индивида да блокира всеки трансфер.

52-годишният Асандж е упрекнат в 17 обвинявания в шпионаж и едно обвиняване в корист с компютър поради публикуването на неговия уеб страница на набор от класифицирани документи на Съединени американски щати преди съвсем 15 години. Американските прокурори настояват, че Асанж е насърчил и оказал помощ на анализатора от разузнаването на американската войска Челси Манинг да от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР