ЛОНДОН (АП) — Британското правителство заяви във вторник, че ще

...
ЛОНДОН (АП) — Британското правителство заяви във вторник, че ще
Коментари Харесай

Обединеното кралство предлага голям финансов пакет, ако политиците в Северна Ирландия съживят спряното си правителство

ЛОНДОН (АП) — Британското държавно управление съобщи във вторник, че ще даде на Северна Ирландия 3,3 милиарда паунда (4,2 милиарда долара), с цел да облекчи бюджетната рецесия, в случай че упоритите законодатели спрете да бойкотирате прекратеното шерване на властта в държавното управление на Белфаст.

Министърът на Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис сподели, че финансовият пакет е дефинитивно предложение и прикани устоялата Демократическа юнионистка партия да се върне към ръководството.

„ Време е да се вземат решения “, сподели той след среща с водачи на главните партии в Северна Ирландия в замъка Хилсбъро край Белфаст.

Полуавтономното държавно управление беше на лед съвсем две години, откогато DUP, главната английска юнионистка партия, напусна митинга против комерсиалните правила след Брекзит. Това остави 1,9 милиона поданици на Северна Ирландия без работеща администрация, която да взема основни решения, защото разноските за живот скочиха и насъбраните неизпълнени каузи натовариха скърцащата система на общ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР