ЛОНДОН — До президентските избори през ноември може да има

...
ЛОНДОН — До президентските избори през ноември може да има
Коментари Харесай

Европа се опитва да се защити от Тръмп, докато войната на Путин в Украйна надвисва над НАТО

ЛОНДОН — До президентските избори през ноември може да има девет месеца, само че Европа към този момент се пробва да отбрани себе си от Тръмп, настояват чиновници на континент сподели пред NBC News, опасявайки се какво може да значи вторият мандат на републиканеца за най-близките съдружници на Америка.

През първите си четири години някогашният президент Доналд Тръмп шокира европейците, като разруши трансатлантическия баланс върху които е построен следвоенният западен свят. Тяхната съществена угриженост е, че избраният отново Тръмп би удвоил напъните си — спирайки помощта за Украйна и отричайки обещанието на Вашингтон да пази своите сътрудници от НАТО — с цел да ги направи по-уязвими за офанзива от Русия.

„ Ако Тръмп бъде избран отново, ще се надигнем пред обстановка в Европа, каквато не е имало от края на Втората международна война “, сподели Норберт Рьотген, деец от немския законодател и някогашен ръководител на комисията по външни работи на Бундестага. „ Европа ще би трябвало да пази личен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР