Ломчанин издаде стихосбирка, приходите от която да отидат за изграждането

...
Ломчанин издаде стихосбирка, приходите от която да отидат за изграждането
Коментари Харесай

Ломчанин дарява приходите от първата си стихосбирка за изграждането на кучешки приют

Ломчанин издаде стихосбирка, приходите от която да отидат за построяването на подслон за бездомни кучета в града. 
Инж. Веселин Николов показа първата си книга „ Твърде персонално “ в тържествената зала на комплекс „ Ривърсайт трежъри “ в крайдунавския град. Литературният дебют събра десетки фенове на изкуството, сътрудници и другари на създателя. 
„ Написах тези стихове, с цел да изразя себе си. Човек би трябвало да бъде открит и да споделя и положително, и неприятно, просто да отстоява правилата си, без значение от превратностите на ориста. Заглавието на първата ми стихосбирка не инцидентно е „ Твърде персонално “. Благодарен съм, че толкоз доста хора откликнаха и се сплотиха към идеята да се погрижим за бездомните кучета. Нека отворим сърцата си, дано вършим положително, дано Лом бъде дом за всички! “, показа създателят.
„ Радвам се, когато жителите и локалната власт се сплотяват в името на нещо значимо. Аз като кмет, както и всеки самичък човек, какъвто и да е той, нищо не може да направи, в случай че няма поддръжка. Нито пък една гражданска самодейност би била сполучлива, в случай че няма поддръжката на институциите. Тази вечер съм благополучен, че се обединихме и работим дружно. Община Лом, посредством Местната инициативна група, създава план и ще кандидатства за финансиране на построяването на подслон за бездомни кучета. Определили сме и място и подобаваща постройка. Адмирации за Веселин Николов за благородната самодейност, която ни сплотява, и дано продължи да ни радва с нови литературни произведения! “, сподели кметът на Община Лом доктор Георги Гаврилов.
Веселин Николов е роден през 1974 година в Лом. Завъшрил е ПГ „ Найден Геров “, а висше инженерно обучение придобива в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ в Русе. Повече от 20 години Николов работи като технолог в АЕЦ „ Козлодуй “, само че живее в родния си град. Бил е общински консултант в мандат 2011-2015 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР