Лом и района са за пореден път без вода това

...
Лом и района са за пореден път без вода това
Коментари Харесай

Лом и околностите са за пореден път без вода

Лом и региона са за следващ път без вода това лято. Причините е в амортизирания довеждащ тръбопровод. Само през днешния ден да вземем за пример, тъкмо в този миг, там се отстраняват шест повреди.

Напорният тръбопровод зарежда с вода Лом и близките села. Авариите по него са през ден. Той е отпреди близо половин век и всеки идващ ремонт по него лишава от ден на ден време.

" Стари тръби, ексцентрични, износени. Няма сходство на материалите, които са употребявани в годините на неговото строителство и това води до усложняване на цялата обстановка по премахване на авариите”, изясни инж. Людмил Минев от монтанското ВиК.

Всяко последващо стартиране на водата към вътрешната водопроводна мрежа на Лом пък провокира повреди по същата причина – остарели тръби. Затова в Лом няма дом без бидони.

Проблемът с безводието може да бъде решен първо с възобновяване на напорния тръбопровод. " Изходът е поетапно създаване. Не може тръбопровод, който е юридически 1971 година, да продължава да ни зарежда. Той не е единствено за град Лом, в който има 25 хиляди индивида, той е и за околни села”, безапелационен е кметът на общината Пенка Пенкова.

Водопроводът е към 23 км, а в този момент контракт има за най-уязвимата част. След като бъде изпълнен, 2018-та година казусът на Лом би трябвало да се реши, уточни депутатът инж. Дилян Димитров.

С казуса са осведомени министър председателят и министърът на районното развиване и благоустройството.

Утре следва среща на кмета точно с районния министър само по този въпрос. От нея се чакат бързи резултати, тъй че същинската рецесия с водата да бъде предотвратена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР