Локомотив (София) успя да победи с 1:0 Лудогорец в сблъсъка

...
Локомотив (София) успя да победи с 1:0 Лудогорец в сблъсъка
Коментари Харесай

Радост в Надежда: Локо София нанесе първата загуба на Лудогорец през този сезон

Локомотив (София) съумя да победи с 1:0 Лудогорец в конфликта им 12-ия кръг на efbet Лига.
" Железничарите " играха с човек повече съвсем цялостен мач и съумя да се възползват от опциите си, с цел да вземат трите точки в " Надежда ".

Очаквано Лудогорец стартира по-добре мача. Още във 2-рата минута гостите можеха да излязат напред в резултата. Бърнард Текпетей получи на границата на наказателното поле. Той се оправи с Камен Хаджиев и насочи рисков удар, само че над напречната греда.

Секунди по-късно Якуб Пиотровски беше открит с центриране. Националът на Полша стреля неопределено с глава.

В идващите минути домакините съумяха да изнесат играта в предни позиции. Защитата на Лудогорец трябваше да се оправя с няколко центрирания и удари, само че нямаше заплаха за вратата на Падт.

Столичните „ железничари “ обаче се увлякоха в нападателни дейности и дадоха превъзходен късмет на Лудогорец да ги хване на контраофанзива. Кирил Десподов изведе Текпетей. Александър Любенов потегли да излиза, с цел да пресича паса, само че вярно реши, че ще бъде изпреварен и се върна. Текпетей опита да го изненада с удар по тревата, само че с крайник стражът мазета.

В 14-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко, откакто Сисиньо изпусна нервите си. Кирил Десподов извърши нарушаване против Селсо Рапосо край тъчлинията. Докато играчът на Локо София бе паднал на терена, бекът изрита топката в главата му. Рапосо се изправи и потърси сметка от него. Двамата се приближиха и размениха няколко реплики. Тогава бранителят на Лудогорец го удари с глава. Всичко това се случи пред погледа на основния арбитър Георги Гинчев, който извади пряк червен картон.

Лудогорец провежда рискова контраофанзива в 18-ата минута. Игор Тиаго се измъкна зад защитата на домакините, след което излезе самичък против Александър Любенов, само че ъгълът бе дребен и той стреля в навън. След края на офанзивата бе маркирана и засада. 

Десет минути по-късно Карлос Франса центрира по посока наказателното поле на Лудогорец, след което топката срещна дясната ръка на Антон Недялков. Главният арбитър Георги Гинчев подмина обстановката, а ВАР нямаше по какъв начин да се намеси, тъй като обстановката се разви пред наказателното поле на Лудогорец.

Антонио Вутов нанесе първия прецизен удар в мача за Локомотив София в 40-ата минута, само че Серджио Падт избави без никакви усложнения.  

След почивката първият път, в който Любенов трябваше по-сериозно да се намесва бе в 50-ата минута, когато Мануел Шоу насочи мощен изстрел към вратата му. В ответната офанзива Фон Витри пропусна лековато Ивайло Найденов да мине през него, само че играчът на Локо Сф стреля около вратата на Падт. 

Локомотив София поведе с 1:0 в 71-ата минута. " Столичните железничари " проведоха доста бърза контраофанзива, при която Илия Димитров пусна отличен извеждащ пас към Карлос Франса, който бе затрупан от Антон Недялков. Франса изскочи самичък против Серджио Падт, само че вратарят на Лудогорец съумя да отрази първия удар на бразилския футболист на Локомотив. Франса бе настойчив и по-късно довкара топката във към този момент опразнената врата.

Пет минути по-късно Карлос Франса навърза трима играчи на Лудогорец, след което се опита изненадващо да трансферира Серджио Падт, само че трансферира и вратата, пращайки топката в навън. 

Матиас Тисера влезе в игра на мястото на Каули Оливейра без да получи позволение от четвъртия арбитър, за което аржентинският нападател получи жълт картон. 

И Локомотив София остана в понижен състав, откакто в 87-ата минута Антонио Вутов бе изпъден с пряк червен картон. Вутов влезе доста жестоко с бутоните в краката на Педро Нареси.  

Рик Джонатан и Бърнард Текпетей направиха двойно подаване, при което последният стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, само че Александър Любенов плонжира и избави. 

Локомотив София - Лудогорец 1:0
1:0 Франса 71

Стартови сформира:

Локо София: Любенов, Алан Диас, Кацаров, Хаджиев, Рапосо, Дуарте, Славчев, Найденов, Вутов, Димитров, Франса

Лудогорец: Падт, Недялков, Сисиньо, Пиотровски, Игор Тиаго, Десподов, Витро, Шоу, Вердон, Текпетей, Каули
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР