Локомотив София – ЦСКА 1948 и Черно море – Лудогорец

...
Локомотив София – ЦСКА 1948 и Черно море – Лудогорец
Коментари Харесай

Столичен сблъсък и нов двубой между Черно море и Лудогорец в 1/2-финалите за Купата

Локомотив София – ЦСКА 1948 и Черно море – Лудогорец са двата полуфинала в шампионата за Купата на България, стана ясно от тегления през днешния ден чоп в Национална футболна база „ Бояна “ .

„ Железничарите “ са домакини на „ армейците “ в първия мач от последните четири. Тимът на Станислав Генчев доближи до тази фаза след трагичен триумф над Славия с 2:1, до момента в който воденият от Тодор Янчев състав се нуждаеше от продължения, с цел да пречупи съпротивата на Арда в Кърджали. „ Червените “ завоюваха последния дуел сред двата столични тима с разгромното 6:0 в квартал „ Надежда “.
Локомотив София и ЦСКА 1948 ще дефинират единия финалист в конкуренцията.
В другия конфликт Черно море и Лудогорец ще си дадат нова среща след зрелището в Разград преди към месец, когато първенците на България завоюваха с 3:2, откакто губеха с 1:2 до 75-та минута. „ Моряците “ отстраниха на четвъртфиналите ЦСКА след триумф с 2:1 на „ Армията “, до момента в който „ зелените “ отстраниха от шампионата Спартак Варна със същия резултат.

Черно море и Лудогорец са най-скорошните носители на трофея от четирите тима, които останаха в тазгодишното издание. Възпитаниците на Илиан Илиев победиха през 2015 – година по-рано с купата ликува Лудогорец. Локо София е четирикратен победител, само че за последно завоюва трофея през 1995, а ЦСКА 1948 не е достигал до финала.

Първите полуфинални срещи са на 25-27 април, а реваншите на 9-11 май. Финалът за Купата на България ще се играе на 24 май на стадион „ Васил Левски “ в София, като спечелилият от първата изтеглена двойка в 1/2-финалите – Локомотив София – ЦСКА 1948, е алегоричен хазаин на финала. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР