Локомотив Пловдив записа втора победа от началото на сезона в

...
Локомотив Пловдив записа втора победа от началото на сезона в
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив разгроми Ботев Враца и временно оглави Първа лига

Локомотив Пловдив записа втора победа от началото на сезона в Първа лига, откакто " черно-белите ” надиграха Ботев Враца с 4:0 като хазаин в последния мач от третия кръг на шампионата. Играчите на Александър Томаш стигнаха до триумфа с голове на Хорхе Сегура и Георги Минчев през първата част и попадения на Бабакар Дион и Петър Андреев в края на срещата. " Смърфовете " играха с човек по-малко на терена от 66-ата минута, когато Ангел Лясков бе изпъден с пряк червен картон за нарушаване против откъсващия се самичък против вратаря Браян Переа.

С триумфа Локомотив събра актив от 7 точки след първите три кръга и се изравни с Черно море на първото място в класирането, до момента в който Ботев Враца записва второ проваляне през акцията и остава с 3 точки.

След четвърт част игра домакините първи стигнаха до прецизен изстрел, дело на Георги Минчев. Централният нападател на " смърфовете " засече с глава центриране на Матеус да Силва отдясно, само че ударът бе слаб и не затрудни Красимир Костов.

В 22-ата минута " черно-белите " поведоха в резултата. Бабакар Дион центрира от корнер към Минчев, който продължи към Хорхе Сегура и централният защитник съумя да засече технично от близка отдалеченост, с цел да осъществя за 1:0.

Само пет минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Димитър Илиев изведе с дълго подаване от личната половина Георги Минчев, който бе изтърван от отбраната на Ботев Враца. Той овладя топката и стреля по земя сред краката на Красимир Костов за 2:0. При този резултат пристигна и краят на първата част.

Пет минути след подновяването на играта през второто полувреме Локомотив имаше отличен късмет да вкара трето попадение. След центриране отдясно Луиз Фелипе почисти в тялото на Мартин Кавдански и топката отиде в Георги Минчев, само че нападателят не съумя да нанесе добър завършващ удар на няколко метра пред вратата на гостите.

В 60-ата минута Ботев Враца стигна до първата си чиста обстановка за гол. Даниел Генов получи отляво в наказателното поле на Локомотив, финтира Хорхе Сегура и стреля към далечния ъгъл на Динко Хоркаш, само че топката мина настрана от вратата.

Шест минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена. Ангел Лясков бе изпъден от игра, откакто фаулира откъсващия се самичък против вратаря Браян Переа на дъгата на наказателното поле и основният арбитър Ивайло Ненков не се поколеба да му покаже пряк червен картон.

До края на срещата гостите от Враца пробваха да се възползват от численото си предимство и да понижат изоставането си, само че не съумяха да го сторят, а вместо това инкасираха два гола. В 81-ата минута влезлият като запаса Алфа Конте изведе Бабакар Дион в наказателното поле и белгиецът насочи точно топката в долния ляв ъгъл на Красимир Костов за 3:0.

В последната минута от добавеното 5-минутно продължение на мача пък вратарят на Ботев се забави да почисти и подари топката на Петър Андреев, който му лиши и осъществя в опразнената врата, с цел да оформи крайния резултат.

В идващия кръг Локомотив посреща Левски, до момента в който Ботев Враца е хазаин на първенеца Лудогорец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР