„Локомотив” Пловдив загуби с 1:3 от „Спартак” Търнава, но все

...
„Локомотив” Пловдив загуби с 1:3 от „Спартак” Търнава, но все
Коментари Харесай

"Локо" продължава напред! Пловдивчани изхвърлиха "Спартак" Търнава

„ Локомотив” Пловдив загуби с 1:3 от „ Спартак” Търнава, само че въпреки всичко продължава напред в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

„ Смърфовете” зарадваха футболните почитатели в България, откакто съумяха да се възползват по най-хубавия метод от успеха си с 2:0 в първия мач и поради гола на непознат терен не престават напред в борбата за място в групите на шампионата.

След шока загубата в Пловдив футболистите на „ Спартак” Търнава започнаха с офанзиви още от първата минута. Те трайно се настаниха в половината на „ Локомотив”.

Доминацията им даде резултат в 16-ата минута, когато Дангубич беше прецизен след удар с глава. Домакините имаха още няколко благоприятни условия, само че Мартин Луков беше на равнище. В 34-ата минута „ Спартак” остана с човек по-малко, откакто Захуменски спря офанзива на българите.

Второто полувреме предложи извънредно атрактивни положения. В 51-ата минута домакините получиха опция да изпълнят дузпа. Точен беше Митреа.

След 50-ата минута футболистите на „ Спартак” хвърлиха всички сили в офанзива. Луков се намеси още няколко пъти авторитетно, а един път гредата избави „ Локо”. В 70-ата минута Таварес дос Сантос направи резултата 3:0.

При подобен процес домакините от Словакия продъжаваха напред. Само че Ожболд още веднъж върна насладата на „ черно-белите” почитатели. Той вкара в 74-ата минута, а гола отпразнува пред гостуващата агитка.

До края на мача „ Спартак” опита още няколко пъти да означи гол, само че без триумф.

Така за първи път в историята си носителят на Купата на България „ Локомотив” Пловдив ще играе в трети квалификационен кръг на евротурнирите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР