Локомотив Пловдив се представя отлично от началото на сезона. След

...
Локомотив Пловдив се представя отлично от началото на сезона. След
Коментари Харесай

Съдбовни 18 мига от есента за Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив се показва чудесно от началото на сезона. След като през предходната акция черно-белите изпаднаха от Топ 6, очевидно през тази са си научили урока и надскачат много упования. Тимът на Александър Томаш е на четвърто място във краткотрайното класиране и сега е единствено на 3 точки зад водача ЦСКА при равни изиграни срещи – по 13.

В момента смърфовете се готвят за посещение на Левски. Двубоят от 15-ия кръг е на следващия ден, 22 октомври, от 19:45 часа на стадион „ Георги Аспарухов “. С него стартират основни 18 дни за Томаш и компания. И точно те ще покажат дали на „ Лаута “ могат да се надяват на освен това през акцията или максимумът на този тим е място в първата шестица.

В събота Локо среща противник, който е опрян до стената. След непредвидените издънки против Славия (1:2) и Септември Сф (0:0), Левски на Станимир Стоилов изчерпа лимита си на неточности за тази година. Сините изостават с три пункта от пловдивчани, само че са и с мач по-малко. Тоест, в случай че Александър Томаш и компания изгубят, че бъдат задминати от утрешния противник в подреждането.

Сблъсъкът на „ Герена “ обаче е единствено един от трите крайъгълни камъка за Локо Пд за към този момент упоменатия интервал от 18 дни. В този интервал само визитата на закъсалия Пирин на книга е търпима. Орлетата, които са предпоследни в класирането и преди дни освободиха треньора Красимир Петров, са с ултиматум за наложителна победа. Тоест, ще играят на „ литър кръв и метър кожа “, с цел да не се запътят рано-рано към Втора лига. След Благоевград Локо се връща в Пловдив за две семейства, които също като мачът на „ Герена “, ще покажат каква е класата на тима. Първото е на ЦСКА, което е на 1 ноември – това е отсрочен дуел от 7-ия кръг. Към момента армейците са водачи, като единствено преди дни демонстрираха, че знаят по какъв начин се печели в Пловдив и надделяха с 1:0 Ботев. Седмица по-късно идва и срещата с Лудогорец, който сега е трети – с 2 точки зад алените, само че и с мач по-малко от тях. Към момента играта на разградчани е с най-вече причини за първото място. Те обаче още са раздвоени – към този момент си осигуриха мачове на континенталната сцена през пролетта, само че имат шансове за второто място в Лига Европа, което ще преследват до дъно.

Точно срещите с Лудогорец, ЦСКА и Левски или ще издуят, или ще спуснат черно-белите платна. А в края на ноември, идват конфликтите за купата, само че те са друга бира.

В миналия кръг Локо наказа с 3:0 устремилия се към челните места Славия. Това бе като загрявка за сложното. И точно идните мачове, ще покажат на какво могат да се надяват на „ Лаута “. Всъщност, ще би трябвало да си го заслужат, написа " Тема спорт ".

ПРОГРАМАТА НА ЛОКО ПД ДО КРАЯ НА ЕСЕННИЯ ДЯЛ

ПЪРВА ЛИГА

15 кръг, 22 октомври, 19:45 часа:

ЛЕВСКИ – ЛОКО ПД

16 кръг, 28 октомври, 16:15 часа:

ПИРИН БЛ – ЛОКО ПД

7 кръг, отсрочен мач, 1 ноември, 17:15 часа:

ЛОКО ПД – ЦСКА

17 кръг, 8 ноември, 17:30 часа:

ЛОКО ПД – ЛУДОГОРЕЦ

18 кръг, 13 ноември, 12:45 часа:

ХЕБЪР – ЛОКО ПД
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР