Локомотив (Пловдив) продължава с качественото си представяне през сезон 2023/24.

...
Локомотив (Пловдив) продължава с качественото си представяне през сезон 2023/24.
Коментари Харесай

Локо е на върха в efbet Лига след разгром над плахия гост Ботев

Локомотив (Пловдив) продължава с качественото си показване през сезон 2023/24. " Смърфовете " реализираха втора поредна победа в шампионата, откакто не изпуснаха комфортната опция да надвият неуверения като посетител отбор на Ботев (Враца) с 4:0. Всичко на " Лаута " беше решено още до почивката, когато в границите на няколко минути се разписаха Хорхе Сегура и Георги Минчев.

След паузата проблеми връхлетяха " железничарите ", когато Ангел Лясков получи пряк червен картон. Това обаче не промени по никакъв метод хода на събитията, като до крайния резултат още вкараха Дион и Петър Андреев. Последният, който е младеж на клуба, ликуваше неистово поради първия си гол в професионалния футбол.
 Снимка 628269
Източник:

Със събраните 7 точки " черно-белите " краткотрайно се изкачиха на върха в efbet Лига. Припомняме, че имащият цялостен точков актив до този момент отбор на ФК ЦСКА 1948, не изигра дуела си за този кръг, защото пести сили за реванша против ФКСБ в Лигата на конференциите.

Ботев (Враца) към този момент е под №9 с актив от победа и две провали.

Домакините от Локомотив (Пд) пробваха да вземат страха на врачанския си конкурент с забавни нападения още от началните минути. Пред Краси Костов обаче не се случваше нещо, което да вещае действителна голова заплаха.
 Снимка 628268
Източник:

Добра опция за " смърфовете " имаше в 21-ата минута, когато Дион извърши заучено статично състояние. На границата на наказателното поле беше Джовани, който шутира, но след лек рикошет, коженото кълбо мина настрана от дясната греда на Костов.

Възпитаниците на Александър Томаш стигнаха до водачеството в резултата при осъществявания секунди по-късно корнер. При него защитата на Ботев (Враца) въобще не беше добре подредена, а въпреки заловен в крачка, централният защитник на домакините Хорхе Сегура отигра идващата топка с доста атрактивен изстрел, който макар намесата на Костов се трансформира в откриващ гол за Локо!

" Черно-белите " към този момент виждаха напълно ясно трите точки от този дуел, откакто съвсем незабавно съумяха да удвоят своята преднина. В 27-ата минута Митко Илиев копна елегантно топката за Дион, който в битката си с Момчил Цветанов за кълбото направи по този начин, че Георги Минчев да изскочи зад тила на врачанската защита и със мощен шут сред краката на вратаря направи 2:0.

Едва в 39-ата минута Ботев (Враца) записва признаци на живот в нападателен проект, откакто Браян Переа насочи рискован шут, който по безусловно никакъв метод не затрудни Динко Хоркаш.

" Смърфовете " можеха да поведат с три гола незабавно след 15-минутната пауза. Луиз Фелипе направи кошмарна неточност в отбрана, само че някогашният нападател на литовския Ауба не очакваше сходен процес на събитията и се провали в единствения си изстрел.
 Снимка 628266
Източник:

Ботев (Враца) имаше комфортна опция да се върне в дуела след тъкмо час футбол в Пловдив. Даниел Генов се оправи майсторски с двама бранители на Локомотив, само че последвалият му изстрел не откри далечния ъгъл на вражеската врата.

Искрица вяра за нова конспирация в дуела пристигна в 65-ата минута. Тогава реферът Иво Ненков провокира гнева на домакинските последователи, гонейки Ангел Лясков с пряк червен картон. №44 се наложи да спре непозволено откъсващия се зад тила на защитата Браян Переа.

Чрез няколко смени, Даниел Моралес искаше да промени развоя на събитията, но вместо това - Ботев (Враца) инкасира трето попадение. Локомотив доближи до класиката, откакто резервата Алфа Конте направи отличен пробив през центъра, след което пусна остроумен пас за Бабакар Дион. №7 от домакините насочи изстрела си в незащитения от Костов ъгъл и по този начин донесе нова наслада за всички подкрепящи " смърфовете ".

Финалните минути бяха белязани от напрежение пред вратата на Локомотив. Играчите на Ботев (Враца) направиха всичко по силите си, с цел да стигнат до почетен гол, само че Динко Хоркаш направи две отлични спасявания.
 Снимка 628260
Източник:

И с цел да бъде кефът на " Лаута " цялостен, Локо фиксира крайното 4:0 с помощта на своя младеж Петър Андреев. Появилият се като запаса младок показва неотстъпчивост и принуди Краси Костов да сътвори непривична за себе си неточност, която разреши на №11 да означи първото си попадение в професионалния футбол.

В идващия кръг на Локо (Пд) следва ново домакинство, само че този път против надалеч по-амбициран противник - Левски. Ботев ще се постарае да победи вкъщи против първенеца Лудогорец.
 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца) 4:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца) 4:0 (Развой на срещата по минути)

Голово шоу на " Лаута "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР