Локомотив Пловдив продължава победната си серия. Смърфовете“ надвиха с 1:0

...
Локомотив Пловдив продължава победната си серия. Смърфовете“ надвиха с 1:0
Коментари Харесай

Локо Пд остава на върха след 1:0 срещу Пирин

Локомотив Пловдив продължава победната си серия. „ Смърфовете “ надделяха с 1:0 Пирин в Благоевград и най-малко още един кръг ще са преди всичко в класирането.

Единственият гол на „ Христо Ботев “ означи Джовани от дузпа към 20 минути преди последния съдийски сигнал.

Срещата в Югозапада предложи доста положения пред двете порти, както и един червен картон – на Мартин Бачев в 21-вата минута. Тогава младокът препъна Георги Минчев от „ железничарите “, който оставаше самичък против Максим Ковальов.

„ Черно-белите “ към този момент събраха 13 точки от 5 мача – с три повече от Черно море, за който следва мач със Славия в „ Овча Купел “. Пирин е предпоследен със единствено точка, само че от днешното си показване с човек по-малко „ орлетата “ могат да извлекат много позитиви.

„ Смърфовете “ можеха да открият още в първата минута – Минчев трансферира двама бранители на Пирин при двойно подаване с Илиев, а капитанът стреля от въздуха, само че Ковальов показва превъзходен инстикт. Седеми минути по-късно  Алфа Конте залъга персоналния си надзирател на левия фланг и насочи удар в близкия ъгъл, но още веднъж Ковальов бе на висота.

След към четвърт час Хорхе Сегура надскочи Айуб Абу и стреля с глава, като сантиметри го разделиха от гола.

Точно в средата на полувремето Георги Минчев избяга от защитата на „ орлетата “ и бе съборен от Мартин Бачев, останал съвсем самичък против Ковальов. Младият бранител не се размина и получи пряк червен картон, оставяйки домакините с 10 души. От директен свободния удар Джовани стреля над вратата.

Александър Дюлгеров едвам не се възползва от неправилност в защитата на Локо, само че Хоркаш пресече. Минута по-късно Георги Минчев опита атрактивна задна ножица, само че не съумя да уцели вратата.

В последните минути от полувремето пристигна най-чистият късмет за Пирин. Юго Комано се изплъзна от Ангел Лясков и напредна в половината на Локомотив, където от стрелкова позиция не съумя да откри защитаваната от Хоркаш врата. В ответната офанзива Ковальов по малко чудноват метод избави удар от 6-7 метра на Георги Минчев. В продължението на първата част страховит удар на Христо Иванов от към 25 метра бе отразен с тъга от Максим Ковальов.

Локомотив стартира и втората част мощно – Димитър Илиев изведе Джовани на чиста позиция, бразилецът обаче откри външната страна на мрежата. Пирин сподели, че не се предава – Кондраков бе изведен самичък против Хоркаш и стреля в близкия ъгъл, само че хърватинът сподели инстикт и отрази с крайник.

Сетне Борис Тютюков преодоля двама и опита подаване в дребния пеналт, където Мартин Паскалев бе позициониран чудесно и мазета в корнер. От ъгловия удар Дюлгеров засече с глава и бе покрай гол. В ответната офанзива Евандро Коста се озова на добра позиция и опита пас, което се оказа неверното решение.

Страхотна офанзива на Локомотив, приключила с удар на Димитър Илиев спря в лявата греда на Ковальов. Стражът имаше голям шанс, тъй като след отклоняването в гредата, топката се озова право в ръцете му.

Много чист късмет за Пирин! Динко Хоркаш увисна при центриране и топката инцидентно попадна у Борис Тютюков, който не съумя да нанесе удар на празна врата.

0:1 за Локо Пд! Джовани откри от дузпа, отсъдена след ВАР обзор. Наказателният удар бе преразгледан от Петър Кузев, който отиде персонално да се увери до монитора, че Александър Дюлгеров е играл с ръка три минути преди осъществяването на бразилската звезда на „ смърфовете “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР