Локомотив Пловдив приключи турбулентния си есенен дял с победа с

...
Локомотив Пловдив приключи турбулентния си есенен дял с победа с
Коментари Харесай

Локо Пд си върна настроението с красиви голове и успех над Пирин

Локомотив Пловдив завърши турбулентния си есенен дял с победа с 3:0 над Пирин вкъщи.

„ Смърфовете “ не бяха побеждавали от тъкмо месец – на 10 ноември те надделяха другите „ железничарите “ от Локомотив София.

Първите два гола за пловдивчани през днешния ден бяха изключително красиви. Алфа Конте откри със странична ножица, а Бабакар Дион удвои с хубав изстрел. Третият гол бе дело на Георги Минчев от дузпа, направена от самия него. Наказателен удар бе отсъден и за „ орлетата “ четвърт час преди края, само че Динко Хоркаш отрази удара от бялата точна на Аймен Суда.

" Черно-белите " ще зимуват на четвърто място с 38 точки - седем зад водача Черно море. Благоевградчани са 13-и с 16 пункта.

По всичко проличава, че и за двата отбора следва бурна зимна пауза, в която с изключение на за подготовката, би трябвало да се мисли и за бъдещето на управническо равнище.

Пет минути след началото Алфа Конте реализира необикновен рейд сред четирима играчи на Пирин и се строполи в наказателното поле. Джовани опита удар, а Иво Андреев реши, че няма съображение за дузпа против Конте.

Малко след изминаването на 10 минути игра Комано получи пас от дълбочина и излезе един на един с Хоркаш, само че стреля в тялото на хърватина. След малко повече от четвърт час пристигна и още едно състояние за домакина - Дион разигра добре с Камдем и от десетина метра стреля ниско по тревата. Ковальов обаче внимаваше и мазета в ъглов удар.

В 30-ата миунта Пирин отвърна - Дюлгеров инцидентно се озова на върха на офанзивата, обърна се и стреля от дребен ъгъл, само че Хоркаш прояви опитност и избави.

Шест минути преди почивката Георги Минчев засече с глава рисково центриране на Дион с десния крайник, само че не улучи вратата на Ковальов.

Втората част стартира с късмет за Локомотив. Джовани получи топката на границата на наказателното, финтира противник и стреля, но ударът му мина тъкмо до левия горен ъгъл. В ответната офанзива Пирин също можеше да открие - удар на Тютюков мина над гредата, откакто офанзивният футболист получи топката на скорост.

Локомотив Пловдив поведе с свръхестествен гол на Алфа Конте със странична ножица в 51-ата минута. Играчите на Пирин не се ориентираха добре при едно статично състояние и разрешиха на Ефе Али да центрира, а номер 17 приключи по страховит метод във вратата на Пирин.

Три минути трябваха на Локомотив да удвои преднината си. Дион получи на крилото и навлезе към наказателното поле, където с акуратен удар в далечния ъгъл повиши на 2:0.

" Железничарите " можеха да вкарат и трети гол - Димитър Илиев разтресе напречната греда с изстрел от близко.

На самата аутлиния Георги Минчев бе съборен с шпагат от Мартин Бачев. Главният арбитър Иво Андреев не се поколеба да отсъди дузпа, а нападателят самичък се нагърби с осъществяването и осъществя с удар под гредата за 3:0.

Четвърт час преди края пристигна най-сериозният късмет за Пирин за почетен гол. Аймен Суда обаче изпусна от дузпа, а Динко Хоркаш се прояви със ужасно избавяне. За наказателния удар се провини Ефе Али, който събори Иван Тасев.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР