Локомотив (Пловдив) надви съименика си от София с минималното 1:0

...
Локомотив (Пловдив) надви съименика си от София с минималното 1:0
Коментари Харесай

Локомотив Пд спечели железничарско дерби

Локомотив (Пловдив) надделя съименика си от София с минималното 1:0 и излезе победител от " железничарско " дерби Двубоят бе от 21-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача бе дело на Ерик Сорга.

В 3-ата минута на срещата Локомотив (Пловдив) погледна първи към вратата на съперника. Пас на Джовани изведе Бабакар Дион на голова позиция, само че ударът на крилото попадна право в ръцете на стража Бабакар Гай. В 9-ата минута Димитър Илиев стреля от въздуха, останал самичък на дъгата на наказателното поле. Шутът на капитана спря право в новостроящата се южна естрада на стадион " Локомотив ".

В 23-ата минута Ерик Сорга стреля през човек, само че право в ръцете на вратаря, а секунди по-късно Да Силва шутира мощно над вратата. В 26-ата минута Джовани опита нещо приблизително сред центриране и удар, което принуди стража Бабакар Гай да се намесва. 

Столичният Локомотив отговори с рисков удар на Юлиан Ненов от фаул, който прелетя над напречната греда. В 38-ата минута най-острият футболист досега за домакините - Джовани, проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира с десния си крайник, само че в навън. 

В края на първото полувреме и Йосип Томашевич се регистрира с удар в аута.

В 53-ата минута за следващ път Джовани направи пробив отляво и опита техничен удар, който не откри задачата. Малко по-късно Матеус опита шут от далечна отдалеченост, а след рикошет домакините стигнаха до корнер. 

В 58-ата минута " смърфовете " поведоха. Джовани със страховит пас изведе Петър Витанов в наказателното поле. Халфът опита удар, който мина сред краката на Гайе, който съумя да закачи топката, само че не и да я избие, а от това се възползва Ерик Сорга, който от 1-2 метра засече във вратата с дебютния си гол за отбора - 1:0. 

В 79-ата минута Гайе избави тима си от ново попадение. Петър Витанов получи от Джовани и шутира от дузпата, само че гамбийският национал се оправи и мазета. В 86-ата минута Матеус проби отдясно, влезе във вътрешността и се оправи с двама бранители на гостите, след което насочи удар, който профуча около вратата на Гайе. Три минути по-късно Тодор Павлов насочи удар с глава след центриране от корнер. Топката обаче мина над вратата. 

В четвъртата минута на добавеното време Селсо Рапосо получи отдясно и откри в наказателното поле Станислав Костов, който насочи удар от придвижване, само че топката профуча рисково над вратата. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР