Локомотив Пловдив надделя с 1:0 над Ботев Пловдив в пловдивското

...
Локомотив Пловдив надделя с 1:0 над Ботев Пловдив в пловдивското
Коментари Харесай

Локомотив Пд взе пловдивското дерби!

Локомотив Пловдив надви с 1:0 над Ботев Пловдив в пловдивското дерби, играно на " Лаута ". Единственото попадение в срещата бе дело на Бабакар Дион в 50-ата минута. 

Още във втората минута на мача напрежението по трибуните ескалира. Бултрасите, които бяха поместени в края на естрада " Спортклуб " поради ремонтните действия по стадиона, започнаха да трошат седалки и да ги хвърлят към стоящите на няколко метра от тях почитатели на Локо. Феновете на Ботев хвърляха също по този начин бомбички и ракети, а полицията някак си съумя да ги спре след няколко минути. Привържениците на домакините пък им дадоха отговор с летяща факла. 

В 7-ата минута Бабакар Дион проби по десния фланг, стигна до аутлинията, след което центрира по земя. Бирсент Карагарен стреля, само че Роберто Пунчец подложи крайник и предотврати сигурен гол. В идващите минути Локомотив очевидно бе по-добрият отбор на терена и опита да упражни напън, който обаче се оказа ялов. В 19-ата минута изстрел с глава на Мартин Паскалев излезе в навън. Секунди по-късно Димитър Илиев изстреля бомба под гредата на вратата зад Хидайет Ханкич. Стражът на Ботев с една ръка съумя да парира в корнер. 

" Канарчетата " дадоха отговор с удар на Джеймс Ето`о, който попадна право в ръцете на Хоркаш. Малко по-късно Антоан Бароан изскочи зад тила на отбраната на Локомотив, само че се оказа, че е бил в състояние на засада. В 31-ата минута Елвис Ману реализира независим пробив и мина през няколко играчи в черно-бели екипи. Последва удар на някогашния футболист на Лудогорец към далечния ъгъл, като единствено няколко сантиметра разделиха нападателя от гол.

В 36-ата минута Хидайет Ханкич предотврати сигурен гол с намесата си при мощен удар на Бабакар Дион.

" Смърфовете " започнаха по-силно и второто полувреме и разумно стигна до гол. Току опита обикновено да премине през Витанов, който му лиши и пусна отличен пас към Карагарен отляво. Деветката пое топката и с центриране по земя откри оставения непокрит на далечната греда Дион, който нямаше проблем да вкара в опразнената врата - 1:0.

В 53-ата минута Ботев можеше да стигна до изравнителен гол. Гостите проведоха отлична многоходова офанзива, при което Ману изведе Рабей на стрелкова позиция отляво в наказателното поле. Французинът насочи удар, който беше в обсега на Хоркаш и стражът избави. Две минути по-късно след осъществяване на корнер се получи безредие, Херман насочи удар с глава, а топката попадна в Брахими, който я прати във вратата. Френският футболист обаче беше в състояние на засада. 

Минута по-късно Пунчец не съумя да насочи добре топката с глава след центриране отдясно и не затрудни Хоркаш. След час игра Тодор Павлов избави тима си от гол. Рабей изскочи от втора позиция и преодоля излезлия да пресече подаването Хоркаш. Халфът потърси Бароан, който от дузпата насочи удар, само че Павлов почисти от голлинията.

В 68-ата минута " черно-белите " проведоха рискова офанзива. Евандро получи отдясно, напредна и насочи паралелно центриране. Боруков обаче вместо да остави за връхлитащия Карагарен, овладя и насочи слаб удар, който Ханкич улови. 

В 75-ата минута Рабей пусна страховит извеждащ пас отляво за Бароан. Нападателят напредна с топката и откри Секулич в наказателното поле. Нападателят от 4-5 метра обаче не съумя да откри очертанията на вратата и стреля около вратата.

Девет минути по-късно Ману насочи техничен удар, който Хоркаш мазета в корнер. След неговото осъществяване Минков центрира в наказателното поле, където се получи безредие. Генев опита удар, който беше блокиран от Петрович, след което бранителят на Ботев фаулира противника си. Топката се озова в Брахими, който с мощен шут в горния десен ъгъл прати топката във вратата, само че попадението беше анулирано. 

Минута преди края на постоянното време Генев откри Ману на границата на наказателното поле. Нидерландецът насочи удар, който беше блокиран от бранител в черно-бяло. Дълбоко в добавеното време Генев центрира в наказателното поле, където Секулич насочи с глава в горния десен ъгъл, само че Хоркаш избави и този удар.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР