Локомотив (Пловдив) има работа, която трябва да довърши! Днес, в

...
Локомотив (Пловдив) има работа, която трябва да довърши! Днес, в
Коментари Харесай

Черно-бялата приказка трябва да продължи, но Локомотив има недовършена работа

Локомотив (Пловдив) има работа, която би трябвало да довърши! Днес, в 21:45 часа, носителят на Купата на България гостува на Спартак (Търнава) в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, откакто завоюва семейството си на " Лаута " с 2:0.  Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@
" Смърфовете " ще имат нелеката задача да запазят своята преднина пред към 12 000 души на модерния стадион " Антон Малатински ", който изживя една вълнуваща евровечер против босненския Рандик (Биелина). В средата на месец юли момчетата на наставника Рикардо Шеу още веднъж бяха в губеща позиция и още веднъж със същия резултат, само че съумяха да заличат пасива си от два гола и да отстраняват противника си след осъществяване на дузпи.  Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@

Възпитаниците на Бурно Акрапович могат само да си вземат поука от крайния резултат сред Спартак (Търнава) и Радник (Биелина) и да подходят към мача оптимално съсредоточено. Те ще имат поддръжката на своите правилни почитатели, пристигнали освен от България, а и с екскурзия от Англия. Самият Акрапович дефинира идния мач като извънредно тежък за неговия отбор, само че и изрази своето разбиране, че Локомотив няма да допусне подценяване на обстановката.

Само преди седмица пловдивското Локо впечатли цяла България с триумфа си с 2:0 над Спартак на " Лаута ".

Тогава пловдивчани отпразнуваха своята 93-годишнина по най-хубавия вероятен метод с два гола на капитана Димитър Илиев и суха мрежа за Мартин Луков. Сега пред " смърфовете " следва да напишат идната значима страница в своята европейска епопея, която може да направи лятото им незабравимо. А то досега е повече от приемливо. Въпреки че започнаха сезона със загуба от Лудогорец във финала за Суперкупата на България и загуба в първия кръг на efbet Лига от Черно море, " черно-белите " демонстрират освен израстване откъм резултати, а и откъм игра. Трите поредни победи против Славия, Спартак (Търнава) и Ботев (Враца) са отзив за положителната работа, която Бруно Акрапович прави досега.

Пред себе си Локомотив има един тим, изгубил последния си турнирен мач против Жилина с 4:2, само че кадърен на подвизи, когато е изправен до стената.
 Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@

Когато един тим побеждава, в него не се вършат внезапни промени. Тази футболна максима ще съблюдава и наставникът Бруно Арапович, който още веднъж ще заложи на обичаното си в последно време 3-5-2. Този път той ще направи три промени, по отношение на мача с Ботев (Враца) преди дни. В игра се чака да се върнат Милош Петрович, Парвизджон Умарбаев и Анте Аралица.

На вратата ще застане Мартин Луков, пред който ще работи тройката Милош Петрович, Стивън Езе и Йосип Томашевич. По двете крила ще игрят Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен, а в средата на терена ще бъдат Умарбаев, Петър Витанов и Димитър Илиев. В предни позиции Анте Аралица ще си партнира с героя във финала за Купата на България Ален Ожболт.
 Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@

Треньорът на словаците Рикардо Шеу ще се довери на схемата 4-3-3, с която игра и в Пловдив. В предни позиции ще са Таварес, Халилович и Ван Кесел, а тримата в средата на терена ще бъдат Дангубич, Тешия и Ловат. На вратата застава направилият доста добър мач на " Лаута " Русов, пред който ще работят Оршула, Месик, Захуменски и капитанът Богдан Митря, изтърпял наказване в първия мач.
 Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@

Локомотив би трябвало да се постави край и на една отрицателна статистика. Вече 46 години Локомотив (Пд) не е реализирал триумф като посетител в Европейските клубни шампионати, само че това може елементарно да бъде поправено с победа на футболното украшение " Антон Малатински ".

Лига Европа - втори квалификационен кръг:



СПАРТАК (ТЪРНАВА) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:
СПАРТАК Т (4-3-3): Русов; Оршула, Месик, Митря, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел
Старши треньор: Р. Шеу
ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Ерик Ламбрехтс (Белгия)
СТАДИОН: " Антон Малатински, Търнава
НАЧАЛО: 21:45 часа Лига Европа 2 кръг, четвъртък 1 август  Спартак Търнава 21:45предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР