Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - София са наказани да изиграят

...
Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - София са наказани да изиграят
Коментари Харесай

"Локомотив" и "ЦСКА - София" бяха наказани за по два мача без публика

Локомотив " (Пловдив) и " ЦСКА - София " са осъдени да изиграят по два мача пред празни трибуни след хулиганските прояви на последователите в мача посред им. Отделно двата клуба ще би трябвало да платят надлежно 14 000 и 14 300 лв. санкции.

В края на първото полувреме - малко откакто алените поведоха с гола на Кирил Десподов, срещата беше прекратена за към 15 минути поради навлизане на почитатели на пистата и всеобщо сборичкване. Впоследствие мачът се доигра и ЦСКА завоюва с 1:0.

Шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив Антон Илков сподели, че " Локомотив " (Пловдив) не е желал защита от полицията на дуела макар неговия рисков темперамент. За домакинските срещи на черно-белите се грижи частна охранителна компания, а органите на Министерство на вътрешните работи обезопасяват района към стадиона. Спортният министър Красен Кралев прикани полицията да охранява футболните срещи.

Илков уточни, че провокацията е тръгнала от последователи на " Локомотив ", като в основата са двама съветски жители. Още 11 души са арестувани след всеобщото сборичкване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР