Локо Пловдив може да играе дербитата срещу Левски и ЦСКА

...
Локо Пловдив може да играе дербитата срещу Левски и ЦСКА
Коментари Харесай

Локо Пловдив приема Левски и ЦСКА на друг стадион?

Локо Пловдив може да играе дербитата против Левски и ЦСКА на различен стадион, съобщи отговорникът по строителството на „ Лаута “ и кмет на регион Южен Костадин Язов. Причината е невъзможността, до момента в който върви активността, да се обособи гостуващ бранш на централната естрада, написа Трафикнюз.

В момента „ Локомотив “ има два бранша – централен и “Бесика ”, за който се чака комисия, която да даде нужните документи за прилагане. Южната естрада напредва съществено и през март се чака да стартира слагането на козирката, а “Спортклуб ” към този момент е съвсем разрушена и стартира построяването на новата такава.

На този стадий черно-белите сигурно ще имат домакинство на Левски в последния кръг от постоянния сезон (уикенда на 29-30 април). Възможно е обаче да има такова и с ЦСКА или сините в плейофите. Ето какво съобщи Костадин Язов за обособените трибуни:

“СПОРТКЛУБ ”

В момента там се маха насипът. След това ще създадем изкопа и ще се наливат основите, само че това ще стане, откакто времето разреши да се подхващат съответните дейности.

ЮЖНАТА ТРИБУНА

Февруари ще се направи скелето за монтаж на козирката на Южната естрада, а март ще стартираме и същинското й слагане. През това време ще се работи и по нещата вътре в самия етаж на трибуната. Изпълнени са ВиК връзките. Ще стартираме мазането по стените. Преди това би трябвало да осъществим елинсталацията и отоплението и вентилацията. Предполагам, че доникъде на годината ще са осъществени множеството работи. Тогава към този момент можем да приказваме за акт 15, само че към момента е прекомерно рано.

ТРИБУНА “БЕСИКА ”

Документите за естрада “Бесика ” са подадени на 23 декември. В началото на тази седмица имахме диалози с ДНСК, които желаеха спомагателни чертежи, които са предадени. В най-скоро време ще издадат заповед за комисия. Не виждам причина да не се случи това нещо в по-скоро време. Това е първата комисия, която е обвързвана със закона за устройство на територията, която узаконява самата постройка и издава уверение за въвеждане в употреба, и оттова насетне към този момент ще има достъп и до почитателите на Локомотив.

ЗА ГОСТУВАЩИТЕ ФЕНОВЕ

Гостуващите почитатели са главно свързани с Левски и ЦСКА. Все още нямаме и стратегия за мачовете по дни и часове. Имаме визия за гостуващ бранш, само че просто не е рентабилно да се извършва, тъй като има огромен проблем от кое място ще влиза гостуващата агитка, като аз изрично няма да се съглася почитателите да минават през строителните площадки, а просто няма от кое място другаде да се мине, тъй като има единствено един различен вход. Има вид 4 часа преди мача да влязат в бранша за посетители, с цел да не се засекат с почитателите на Локомотив. Другият, който сега сме коментирали, е тези дербита да се играят на различен стадион. Всичко зависи и от организацията, тъй като има доста външни фактори, които са намесени. Условията по сигурност са доста значими и има много условия за тях. Много са незнайните все още и не можем да кажем изрично какво ще решим. Доста са и спомагателните разноски, които би трябвало да се създадат за два-три мача. По-добре да платим наем за различен стадион, в сравнение с да вършим нещо за два-три мача. Все още обаче няма извънредно и изрично решение. В момента чакаме да кажат по кое време ще са първите мачове, тъй като се прави стратегия за 4-5 кръга.

ЦЕНТРАЛНАТА ТРИБУНА

В момента за Централната естрада тече срокът по създаване на работните планове. До края на месеца или началото на февруари би трябвало да са предадени плановете за разглеждане и остойностяване и тогава ще стане ясно до каква степен ще стигнат парите за този бранш.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР