Локдаунът в Мелбърн, втория град в Австралия, бе продължен днес

...
Локдаунът в Мелбърн, втория град в Австралия, бе продължен днес
Коментари Харесай

Локдаунът в Мелбърн е продължен с две седмици и с полицейски час

Локдаунът в Мелбърн, втория град в Австралия, бе удължен през днешния ден с две седмици и ще бъде допълнен с полицейски час. Това оповестиха управляващите, които се борят с епидемиологичен скок на COVID-19 поради разпространяване на разновидността Делта, съобщи Франс прес.

Над петте милиона поданици на Мелбърн ще би трябвало от през днешния ден нататък да не излизат на открито сред 21.00 и 05.00 ч. като се изключи работещите в браншове, считани от управляващите за основни.

Премиерът на щата Виктория Дан Андрюс съобщи, че е бил заставен да наложи тази мярка поради многото събирания през уикенда.

"Видяхме мнозина да погазват разпоредбите, да не вършат това, което са длъжни ", съобщи той и сподели, че Мелбърн е "на завой ", що се отнася до битката с епидемията.

Андрюс посочи, че карантината ще бъде продължена до 2 септември, с цел да не се озове градът в същото състояние като Сидни, където обстановката още не е овладяна.

Над 8-те милиона поданици на щата Нов Южен Уелс и по-специално хората в Сидни са в локдаун от близо два месеца. От средата на юни, когато епидемията там се ускори, в тази щат са регистрирани повече от 8200 инфектирани и 56 умряли от COVID-19.

В 150-хилядния град Дарвин, ситуиран в Северната територия, е разгласен тридневен локдаун, откакто мъж даде положителен тест за КОВИД-19. Столицата Канбера ще бъде под карантина до 2 септември.

От началото на пандемията в Австралия са открити над 39 000 случая на КОВИД-19 и 966 жертви при население от 25 милиона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР