Локдаунът, наложен в Шанхай заради Covid-19, бе удължен за неопределено

...
Локдаунът, наложен в Шанхай заради Covid-19, бе удължен за неопределено
Коментари Харесай

Локдаунът в Шанхай заради Covid ще продължи неопределено време

Локдаунът, натрапен в Шанхай поради Covid-19, бе продължен за неопределен срок, съобщи ДПА, като се базира на управляващите в китайския мегаполис с население от 26 милиона души.

Те ще изчакат резултатите от извършеното през вчерашния ден в града всеобщо тестване, преди да решат какви последващи ограничения да подхващат за преодоляване на епидемиологичния гърмеж. Междувременно хората, които дадат позитивен резултат за ковид, биват настанявани в огромни карантинни центрове.

Първоначално бе планувано въведените в петък локдауни по места в западни региони на Шанхай да бъдат анулирани през днешния ден. Властите обаче споделиха на локалните поданици да си стоят у дома.

Днес китайската Национална здравна комисия заяви за повече от 16 000 нови случая на ковид - най-вече за последните две години. Над 15 хиляди от тях са безсимптомни.

Само в Шанхай бяха регистрирани 268 нови случая на коронавирус, както и повече от 13 хиляди нови инфектирани без признаци.

В китайския мегаполис бяха регистрирани над 70 хиляди случая на ковид от началото на март. Вчера броят на новите инфектирани за едно денонощие за първи път надвиши 10 хиляди, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР