Локдаунът е по-лошият вариант. От самото начало на служебния кабинет

...
Локдаунът е по-лошият вариант. От самото начало на служебния кабинет
Коментари Харесай

Стефан Янев: Локдаунът е икономически неизгоден


Локдаунът е по-лошият вид. От самото начало на служебния кабинет сме споделили, че не желаеме да затваряме страната. Това разяснява министър председателят Стефан Янев в рубриката „ Властта приказва! Открито “, когато отговаряше на въпроси на медии и жители в страницата на държавното управление във Facebook.

Основно въпросите бяха свързани с идните избори и с коронавирус рецесията.

Локдаунът е стопански неблагоприятен и може да докара до такава степен обособени стопански субекти, че по-късно да не могат да отворят, само че се отразява и на личностното ни другарство, счита Янев.

Той прикани всички български жители да упражнят правото си на глас и още веднъж бе безапелационен, че всички приказки за подправяне на вота са операция.

Определени хора и ползи имат за цел да внушават, че този вид гласоподаване е подобаващ за операция. Призовавам и партиите да бъдат по-образи и да не внушават, че машинният избор е обезсърчителен. Той е благонадежден и икономисва време при обработката на изборните резултати, уточни министър председателят.

Аз ще гласоподавам, както съм правил през годините. Кой ще завоюва, ще дефинират жителите. Участието на всеки от нас в демократичното ръководство на страната е нашата отговорност. Ние предопределяме управническите политики. Това е непрекъснат развой. Да се надяваме, че ще се направи баланс и да се върви в посока идващият парламент да бъде в положение да излъчи парламентарно болшинство, което да излъчи постоянно държавно управление и да бъдем в положение на политическа, икономическа и обществена предвидимост, разяснява министър председателят.

Българските жители могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са подхванали всички ограничения, с цел да има един почтен избор, който отразява действително съотношението на желанията им. ЦИК взаимно със сегменти от изпълнителна власт са създали организация, при която всички машини на които ще се гласоподава, са задоволително обезпечени, тъй че електронните ключове и електронният програмен продукт са следени. Няма практическа опция различен вид машини или карти да се употребяват при вота, акцентира Стефан Янев.

По думите му „ Електронно ръководство “ и ЦИК са подготвени да разгласяват на страницата на ЦИК всички серийни номера на машини, флашки и карти, на които ще се гласоподава. Няма никаква опция да бъдат сменени машини или периферни устройства. Цялото говорене за спомагателни машини е някакъв тип нечиста сделка, чиято цел е да демотивира жителите да гласоподават, сподели още министър председателят.

Тестването на учениците бе методът, който е щадящ, с цел да сме сигурни, че децата ще учат в безвредна среда, разяснява Стефан Янев по тематиката за учениците и връщането им в клас. Той увери, че към този момент има задоволително проби за всички области в страната, които до края на деня ще бъдат разпределени.

От понеделник учебните заведения, където не са били доставени такива проби, ще могат да стартират да присъствено образование. За тези учебни заведения, където ще се организират избори, ще бъдат отворени от вторник. Надявам се до понеделник или най-късно до вторник към този момент да имаме задоволително проби, с цел да можем да планираме връщането и на децата от 5-и до 8-и клас. Това е задачата, която беше разгласен а при започване на този развой – да се върнат децата в учебно заведение в сигурна среда. Вървим напред и се надявам идната седмица да включим и по-големите класове, уточни Янев.

Когато инфектираните деца са задоволително малко и развиването на пандемията в народен проект е на задоволително ниско равнище, тези ограничения ще бъдат анулирани и няма да има потребност от тестване. Това е краткотрайна мярка, която цели смяна на наклонността в развиването на пандемията, тъй че да са задоволително ниски равнищата на заболяемост и заразяемост и да предотвратим разгръщане на пандемията и натовареност на здравната система, акцентира министър председателят.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР