Локалните платна, които ще се изграждат от двете страни на

...
Локалните платна, които ще се изграждат от двете страни на
Коментари Харесай

Отчуждават 215 имота край пътя Пловдив - Асеновград

Локалните платна, които ще се построяват от двете страни на пътя Пловдив - Асеновград, режат 215 парцела. Цифрата е страховита, само че засегнатите земи са дребни по повърхност. Те са най-вече почтени, а най-големите са най-вече по 200 - 300 кв. метра. Локалите засягат също по този начин парцели на публични организации, обществени частни и държавни територии в землищата на Брестник, Крумово, Куклен, Долни Воден и Горни Воден, оповестиха от регионалната администрация.

В землището на Брестник локалните платна минават през 33 парцела с обща повърхност близо 3,5 дка. В Крумово пътят реже 23 парцела с повърхност 694 кв. метра. В Куклен ще се отчуждават 59 парцела с повърхност съвсем 16 декара, в Горни Воден - 66 парцела, които заемат 6 дка, а в Горни Воден - 34, върху близо два декара.

Областният шеф Здравко Димитров подписа преди няколко дни парцеларния проект. Срещу него беше импортирано единствено едно несъгласие, и то нищожно. Отчуждителните процедури ще се организират от общините, а парите на притежателите ще бъдат обезпечени от АПИ, сподели Здравко Димитров.

Изграждането на достъп до парцелите беше поискано персонално от премиера Бойко Борисов, когато стартира реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград. Борисов, дошъл да види осъществяването на публичната поръчка за 25 млн. лв., които бяха обезпечени от страната, остана неприятно изумен, че в плана не са планувани локалните платна. Премиерът разпореди неотложно да стартира проектирането, а надлежно и отчуждаване, тъй като бизнесът не може да остава без транспортен достъп. На регионалния шеф разпореди задачата да поеме съгласуваност на работата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР