Локализирано е мястото, където е паднал изтребителят в Черно море.

...
Локализирано е мястото, където е паднал изтребителят в Черно море.
Коментари Харесай

Комадирът на ВМС: Локализирано е мястото, където е паднал изтребителят в Черно море

Локализирано е мястото, където е паднал изтребителят в Черно море. Това сподели за " По света и у нас " командирът на военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Операцията по издирването му ще бъде обновена, когато времето разреши. Днес в Авиобаза " Граф Игнатиево " служебният боен министър, началникът на защитата и командирът на Военновъздушни сили се срещнаха с водачите, с цел да поднесат съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев. Те увериха екипа на авиобазата, че се търсят благоприятни условия за удължение ресурса на изтребителите МиГ-29.

Министър Панайотов, адмирал Евтимов и военачалник Петров повече от час са разговаряли с летците.

" Колегите на майор Терзиев сега скърбят и аз желаех да отида да беседвам със тях, без медии, един чисто човешки диалог, в който в случай че мога да им вдъхна кураж ", сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов.

По време на срещата водачите са поискали изясненост за удължение ресурса на самолетите и опциите за нарастване броя на часовете за подготовка на всеки един летeц. По думите на министъра на защитата макар всички прочувствени изявления след нещастието, водачите ще намерят сили да продължат да служат на България. Те не престават да носят бойното дежурство по защита на въздушното пространство.

" Вършат си работата и се надяваме всички да открием кутията ", сподели Панайотов.

Търсенето на черната кутия на самолета е прекратено поради неприятното време и вълнението, което основава съществени механически проблеми акцентира министър Панайотов. А Военноморските сили са подготвени да я възобновят при първа опция.

" Уредите на кораба, които работят, с цел да открият черната кутия, излъчват сигнали към морското дъно, когато се клати кораба, този сигнал не може да бъде ориентиран там, където й се желае. Трябва да се изчака да се оправи времето ", сподели служебният министър на защитата.

Министър Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в резултат на случая и водачите няма да могат да се приготвят и да извършват своите отговорности. Той акцентира, че изтребителите са в своя витален цикъл, има контракт за поддръжка и тяхната употреба ще продължи.

По думите му ще се търси вид за сключване на контракт за удължение на ресурса на бойните самолети и след приключване на в този момент настоящото съглашение за поддръжка. В момента тече ревизия и на положението на всички въоръжени сили в страната.

" Ние към момента подвластен от руско въоръжение и това би трябвало да бъде преодоляно ", сподели Панайотов.

Георги Панайотов заяви още, че в МО към този момент се правят инспекции и кадрови промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР