Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница в района на Кирково.

...
Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница в района на Кирково.
Коментари Харесай

Пожарът край българо-гръцката граница е под контрол, близо 300 души гасят огъня

Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница в региона на Кирково. Има обаче още огнища, където гасенето продължава и през днешния ден.

На място са над 300 спасители, доброволци, военни и кметове на обитаеми места. По предварителни данни, наранени от огъня са към 20 хиляди декара, само че вековната гора не е унищожена.

През миналата нощ дежурните екипи са предотвратили разгръщане на пожара, откакто в източната част се е получил пробив. В момента огънят е заварден от всички страни с просеки:

" Продължава възобновяване на остарели и построяването на нови пътища, което ще ни разреши в допълнение да въведем сили и най-много вода за пожарогасене. Като че ли нещата стоят много по-добре. Територията е голяма, по този начин, че в околните два-три дни ще продължат нашите старания по погасяването на пожара, само че най-важното е, че взехме му силата ", сподели шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.

Все още е тежка обстановката под връх Свети Илия. Затова и през днешния ден напъните ще бъдат ориентирани там.

В гръцката част на планината работят 180 пожарникари с 35 автомобила: " Има екипи горе на билото, на връх Вейка са дружно. На три места имаме контакт физически, а публично координацията се управлява сред двете столици ".

Заместник регионалният шеф Бисер Николов изрази оптимизъм за обстановката край границата: " Ако не престават по този начин нещата, през днешния ден, най-късно на следващия ден ще завърши всичко ".

Овладян беше пожарът на военния полигон " Ново село ". Дежурни екипи обаче остават през днешния ден на място за наблюдаване. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР