Логото е имиджът на една компания. То е нейното лице.

...
Логото е имиджът на една компания. То е нейното лице.
Коментари Харесай

Скритото значение в логата на световните марки ще ви изуми

Логото е имиджът на една компания. То е нейното лице. Логото е способно да ни влияе и на подсъзнателно равнище. Именно за това доста марки имат вплетен прикрит знак в дизайна на логото си, предава Дарик.

Ето какво е скритото значение в логата на някои от най-известните марки:

Hyundai

Въпреки че на множеството хора логото на Hyundai им наподобява просто на буквата H, то символизира ръкостискането сред двама души.



Toblerone

Ако се вгледате в логото на един от най-известните шоколади, ще видите, че измежду нарисуваната планина се е скрила мечка. Мечката е знак на швейцарския град Берн – градът, в който се създава “Тоблерон “. В надписа на шоколада пък ще откриете вметнат скрито и градът Берн.



Chanel

Логото на Шанел съставлява преплетени две букви C , наподобяващи венчални халки. Този логотип се появява за първи път през 1925 година върху именития парфюм Chanel №5, а след това и върху всички останали артикули на известната марка. Смята се, че в логото са увековечени буквите на мадам Coco Chane l.



Givenchy

Още една вариация на огледално ситуирани знаци - емблемата на фешън къща Givenchy, в която са ситуирани 4 букви G - „ кодът на Givenchy ". Някои откриватели настояват, че разположението на буквите подхожда на античните правила за естетика и носи в себе си прикрит смисъл.



Versace

От 1978 година всички творения на италианския дизайнер Джани Версаче са украсени с фирмено лого - главата на медуза Горгона. Версаче се е спрял на този знак, защото в митологията медуза Горгона е знак на хубост и съдбовен сексапил, с помощта на който е хипнотизирала и вкаменявала " простосмъртните ".

 <strong> Versace </strong> <br> <br> От 1978 година всички творения на италианския дизайнер Джани Версаче са украсени с фирмено лого - главата на медуза Горгона. Версаче се е спрял на този знак, защото в митологията медуза Горгона е знак на хубост и съдбовен сексапил, с помощта на който е хипнотизирала и вкаменявала

Twitter

Синята птичка на Twitter претърпява своята промяна през 2012 година. Обнoвeнaтa птицa e oбpaзyвaнa c пoмoщтa нa тpи нaбopa oт пpecичaщи ce oĸpъжнocти. B тoвa Тwіttеr виждa aнaлoгия зa пpecичaнeтo в coциaлнaтa мpeжa нa идeитe и интepecитe нa пoтpeбитeлитe c тeзи нa тexнитe ĸoлeги и пpиятeли.

 <strong> Twitter </strong> <br> <br> Синята птичка на Twitter претърпява своята промяна през 2012 година. Обнoвeнaтa птицa e oбpaзyвaнa c пoмoщтa нa тpи нaбopa oт пpecичaщи ce oĸpъжнocти. B тoвa Тwіttеr виждa aнaлoгия зa пpecичaнeтo в coциaлнaтa мpeжa нa идeитe и интepecитe нa пoтpeбитeлитe c тeзи нa тexнитe ĸoлeги и пpиятeли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР